Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівці розповіли, як проходитимуть новорічні свята у школах Херсонщини

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області проводять роз’яснення щодо діяльності навчальних закладів в період карантину. Для багатьох відкритим залишалося питання: чи відбудуться святкування у закладах освіти. На ці питання відповіли фахівці.

Згідно підпункту 18) пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236, вимоги якого починають застосовуватись з 00 годин 00 хвилин 19 грудня 2020 року, проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів) ЗАБОРОНЕНО!

Крім того, відповідно до пункту 5 постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 року № 50 “Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)” керівник закладу освіти забезпечує обмеження проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях (окрім заходів необхідних для забезпечення функціонування закладів освіти — проведення педагогічних рад, засідань ректоратів, конкурсних комісій, конференцій трудового колективу тощо).

У разі проведення масових заходів поза межами закладів освіти, проста неба, необхідно виконувати вимоги підпункту 6) пункту 2 вказаної постанови Кабінету Міністрів України, яким заборонено проведення масових (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, рекламних тощо) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів за участю до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш як 1,5 метра).

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН