Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мобільні робочі місця для працівників ЦНАП отримали громади Херсонщини (відео)

Урочисто вручили «мобільні кейси» для Олешківської, Кочубеївської, Новорайської та Білозерської ОТГ. Проєкт реалізується Офісом реформ в Херсонській області. Це мобільне робоче місце для представника ЦНАПу.

Проєкт «”Мобільний кейс”, як засіб забезпечення принципів доступності та справедливості при наданні адміністративних послуг населенню» реалізує Офіс Реформ Херсонської області. Завдяки мобільному кейсу маломобільні верстви населення та мешканці віддалених від ЦНАПу населених пунктів зможуть отримати адміністративні послуги, не відвідуючи установу. Це актуально, передусім, для людей, які через стан здоров’я не в змозі самостійно дістатися до ЦНАПу. З іншого боку, технічне оснащення «мобільного кейсу» дозволить адміністраторам ЦНАП забезпечити належну якість надання послуг.

З огляду на те, що частина ЦНАПів області на сьогодні забезпечена «мобільними кейсами», проєкт зорієнтований на підтримку діючих ЦНАПів, у яких вказана послуга відсутня. Це перший етап вручення 4 кейсів, згодом буде ще 10. Це подія для громад, тож голова Херсоснької ОДА привітав учасників заходу-онлайн. Було визначено громади, які отримали ці мобільні кейси, аби зробити цю послугу доступнішою для жителів і віддалених сіл, і маломобільних.

Більше того, реалізація проєкту дозволить: – посилити спроможність територіальної громади у наданні соціальних, правових, адміністративних послуг; – створити умови для забезпечення рівного доступу до отримання адміністративних послуг громадянам України різного соціального статусу; – забезпечити соціальну захищеність людей з обмеженими можливостями; – підняти якість надання послуг населенню, завдяки чому створюватимуться умови для зменшення відтоку населення з громади; – зміцнити довіру мешканців громади до влади.

Пройшло в стінах ОДА і практичне навчання щодо користування цим мобільним кейсом. Обладнання в кейсі дороговартісне. Проєкт підтримується міжнародними донорами. Ця валізка спеціаліста ЦНАПУ убезпечена і від ударів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН