Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійську відбулася апаратна нарада міської ради

Вже місяць, як населення Таврійської ОТГ живе в нових умовах єдиної територіальної громади. Як доповіли в. о. старост під час щотижневої апаратної наради, яку сьогодні, 30 листопада, в Таврійському міськвиконкомі провів міський голова Микола Різак, мешканці населених пунктів новостворених старостинських округів не відчувають перехідного періоду. В Новокам’янці, розповіла в. о. старости Віта Прийма, соціальні послуги – довідки про склад сім’ї, реєстрацію місця проживання, народження дитини, смерті надаються в повному обсязі. На минулому тижні тут вирішено питання з опаленням ФАПу, і він працює в штатному режимі.

В Чорнянці протягом минулого тижня амбулаторія прийняла 183 хворих, ще 10 викликали лікаря додому. Але, як розказала в. о. старости Ірина Хома, останні дні працює сімейний лікар, так як іде на пенсію, і в амбулаторії з’являється вільна вакансія, на яку запрошуються молоді фахівці. Як прокоментував ситуацію міський голова Микола Іванович Різак, треба зв’язуватися з медучилищами, запрошувати на роботу молодих спеціалістів і створювати їм умови – забезпечувати житлом, компенсувати комунальні виплати, заохочувати, щоб молодь поверталась працювати на село.

В Кам’янці, доповіла в. о. старости Алла Федай, школа все ще працює в дистанційному режимі. Натомість в селі Сергіївка школи та дитсадок працюють в штатному режимі. В класах та дитячих групах тепло, діти харчуванням забезпечені.

В Таврійську почали більше хворіти вчителі. В школі № 5, за даними на початок тижня, на лікарняному 6 вчителів, в тому числі, директор школи, 5 технічних працівників, шкільна медична сестра. Одна людина – на самоізоляції.

В школі № 7, розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Наталя Малинова, щоденно ведеться моніторинг захворюваності.  Минулої п’ятниці були відсутніми 130 учнів, хворіють п’ятеро вчителів, в тому числі, на лікарняному директор школи.

Як повідомила директор дошкільного закладу «Джерельце» Лідія Зоря, серед дітей великої захворюваності не має. Але, за наказом Новокаховського відділу освіти, дитсадки не мають права приймати дітей, в сім’ї яких є хворі. І в дитсадку одразу різко впала відвідуваність – до 150 дітей. Це при тому, що до цього ходило 200 і більше дітей. Тим не менш, дитсадок працює за графіком. Наразі всі групи готуються до Новорічних ранків. Цього року вони будуть проходити без глядачів і батьків, з дотриманням всіх карантинних умов, щоб не полишати дітей радощів свята та подарунків від Діда Мороза.  

В дитсадку «Дзвіночок», повідомила директор закладу Юлія Гарькава, діти хворіють мало, натомість хворіє персонал, тому зараз не вистачає вихователів та їх помічників. Втім, колектив робить все від нього залежне, щоб проблеми закладу ніяк не відобразились на дітях. За словами Юлії Миколаївни, в закладі тепло, діти доглянуті і з музичним керівником Наталею Варивода готуються до Новорічних свят. Вони в «Дзвіночку» також пройдуть в кожній групі окремо, а батьки зможуть побачити виступи своїх дітей на відео.

Таврійська міська рада 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН