Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області затверджено новий план розгортання ліжкового фонду хворих СОVID-19

Враховуючи стрімкі темпи розповсюдження захворювання на COVID-19, у Запорізькій області зростає необхідність госпіталізації хворих. Це призводить до необхідності збільшення ліжкового фонду у медичних закладах регіону. Щодня у медичні заклади госпіталізуються пацієнти з підтвердженим діагнозом або підозрою на коронавірусну хворобу.

Про це йшла мова під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області, яке відбулось під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Буйного. У заході також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Олена Теряєва, Віталій Тишечко, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. Учасники засідання обговорили епідемічний стан на території Запорізької області.

Як розповіла в. о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марина Воловик, на сьогодні в області розгорнуто 2 111 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19. Проте потреба у додатковому ліжковому фонді зростає.

Новий план розгортання ліжкового фонду становить 2831 ліжко, тобто додатково буде виділено під ковід 720 ліжок.

Загалом планується виділити під ковід 50% від усього ліжкового фонду області, крім спеціалізованих ліжок, а це загалом повинно скласти 4072 ліжка. Кожна територія повинна подбати про своїх мешканців та вирішити питання розміщення хворих.

Під час засідання затверджено новий перелік закладів охорони здоров’я Запорізької області з визначенням кількості ліжкового фонду для лікування хворих на СОVID-19:

ліжковий фонд

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН