Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Більшість запорізьких медиків застраховані на випадок захворювання на COVID-19

Спільними зусиллями місцевої влади була реалізована ініціатива Офісу Президента з необхідності страхування медичних працівників на випадок гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Завдяки командній роботі заступників голови облдержадміністрації Олени Теряєвої і Віталія Тишечка, керівниці апарату Зінаїди Бойко, керівників районних адміністрацій, голів ОТГ і міських голів була проведена інформаційна та роз’яснювальна робота серед працівників медичних закладів області про необхідність і доцільність такого страхування.

За результатами проведеної роботи станом на сьогодні застраховано 4186 осіб, з них 3086 працівників закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації осіб з COVID-19, робітники центрів екстреної первинної допомоги та медицини катастроф, 1100 працівників закладів охорони здоров’я первинної ланки (сімейні лікарі, медичні сестри).

Важливість страхування медиків, що працюють із коронавірусом, неодноразово зазначала заступниця голови ОДА Олена Теряєва.

  • Ми можемо додати ще ліжок, переобладнати лікарню в ковідний госпіталь, купити обладнання, доукомплектувати киснем і розгорнути кисневі магістралі, але ми не можемо відновити медичний персонал. Тому ми маємо потурбуватися про захист та підтримку робітників медичних закладів, – наголосила Олена Теряєва .

Далі процес триває. До середини грудня 2020 року планується застрахувати всіх медиків, що лікують хворих на ковід.

Запорізька ОДА

 Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН