Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області обрано два заклади для обсервації

У Запорізькій області для організації обсервації рішенням регіональної комісії з питань техногено-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджено два заклади. Це – Запорізький госпіталь для ветеранів війни, що на Великому Лузі, та санаторій «Глорія» у Приморську. Журналісти Суспільного побували у місцевому шпиталі для мобілізованих осіб та дізнались, в яких умовах – у разі необхідності – перебуватимуть на ізоляції медичні працівники.

Експрес-екскурсія відбувається порожніми коридорами медичного закладу. Головний лікар шпиталю Тетяна Ярмощук працює тут від дня його утворення – з 2002 року. П’ять років обіймала посаду керівника медичної частини, згодом очолила заклад. З перших чисел квітня керівництво шпиталю, згідно наказу Департаменту охорони здоров’я ЗОДА, виписало останнього пацієнта та розпочало підготовку до перепрофілювання під заклад для обсервації.

«До нас завітали інфекціоністи, які провели огляд будівлі та надали свої рекомендації щодо майбутньої роботи. Поки є питання. Передусім вони пов’язані із закупівлею необхідної кількості комплектів засобів індивідуального захисту», – наголосила головний лікар КЗ «Шпиталь для ветеранів війни» Запорізької обласної ради Тетяна Ярмощук.

За словами Тетяни Ярмощук, поки невідомо, коли шпиталь для ветеранів війни почне роботу у новому режимі. Крайній термін у 10 діб настане з моменту переходу обласної інфекційної лікарні в авральний режим роботи, а спеціальні бригади медиків почнуть працювати за вахтовим методом.

Коли вони виходять після 10 днів роботи, їх повинні привезти на обсервацію. Ми на своєму автобусі повинні їх поїхати та забрати. Привезти на Великий Луг, провести через бічний вхід. Потім, ймовірно, самі зібрати матеріали для лабораторних досліджень та відвезти до лабораторного центру. Але цей момент також поки проговорюється. Згодом підняти всіх на п’ятий поверх та ізолювати на 14 діб, – розповіла наголосила головний лікар КЗ «Шпиталь для ветеранів війни» Запорізької обласної ради Тетяна Ярмощук.

Проживання медиків під час обсервації відбуватиметься у двомісних номерах з туалетною кімнатою. Харчувати планують за налагодженою схемою – останній час співпрацюють із приватною компанією, котра доставлятиме їжу в одноразових боксах. Головний лікар шпиталю провела індивідуальні розмови із усіма підлеглими, котрих планує залучити до виконання обов’язків догляду за обсервантами. Каже, панічних настроїв у колективі не відчуває.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН