Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Працівникам швидкої медичної допомоги у Запорізькій області затримують аванс

Працівникам швидкої медичної допомоги у Запорізькій області затримують аванс. Про це під час телефонної розмови журналістам Суспільного повідомив Анатолій Сидоренко – голова незалежної профспілки працівників швидкої медичної допомоги та медицини катастроф. Минулого місяця була аналогічна ситуація. Все – через медичну реформу, яка має стартувати 1-го квітня. Мелітопольська та Запорізька станції швидкої допомоги нині на стадії приєднання до комунального некомерційного підприємства МОЗ. Ситуацію прокоментували у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

«Найостанніші заклади охорони здоров’я, які перейшли до КНП на території всієї України, це заклади охорони здоров’я Запорізької обласної ради. У зв’язку із цим переходом, тобто вони всі отримали зарплатню за лютий. Але вони невчасно. Не 15-16, а будуть відфінансовані завтра. Тобто те, що підіймають, я вважаю піар-акція профспілок швидкої медичної допомоги. Тому завтра вони отримають аванс. Це пов’язано із тим. Що казначейство відмовляється працювати окремо з кожним закладом. А в нас таких закладів 18», – каже директорка Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Вікторія Клименко.

Непростою є ситуація із підвезенням пацієнтів, яким необхідна процедура діалізу. Вона виникла після того, як сполучення між містами та селами було припинене. Директорка департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко пояснила, що нині пацієнти дістаються до місць шпиталізації власним або найманим транспортом, або ж із допомогою місцевих громад.

«Кам’янко-Дніпровські хворі захотіли і перевелися до Енергодару. Хворі із Оріхівського району, які знаходяться ближче до обласної клінічної лікарні, до цього часу громада виділяля кошти і підвозила їх. І вони не їздять більше ніж 10-ять осіб. Це питання вирішено. Було єдине питання, яке надходило особисто до мене, це з Більмакського району. З якогось ОТГ. Це питання перебування хворого в пансіонаті при обласній клінічній лікарні», – додала директорка Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Вікторія Клименко.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН