Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарняний замість відповідальності: одеського поліцейського звинуватили у підробці документів

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, 23 листопада 2020 року повідомили про підозру колишньому оперуповноваженому сектору кримінальної поліції одного з відділень Малиновського відділу поліції в м. Одесі ГУ Національної поліції в Одеській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронець перебував на амбулаторному лікуванні у медичному закладі Одеської області з 12 листопада 2019 року по 18 грудня 2019 року, звідки був виписаний у зв’язку із одужанням та мав приступити до роботи 19 грудня 2019 року.

Разом з тим, у зазначений день працівник поліції на робоче місце не з’явився та не перебував на службі певний період часу, повідомляючи керівництву інформацію про його перебування на лікарняному, відмовляючись надати адресу та назву медичного закладу.

У зв’язку із тривалою та безпідставною відсутністю на робочому місці, ГУНП в Одеській області призначено службове розслідування за результатами якого вищевказаного працівника звільнено зі служби.

З метою обґрунтування безпідставної відсутності на робочому місці, та як наслідок укриття прогулів, правоохоронець «замовив» підроблений листок непрацездатності у невстановленої особи та надав свої персональні дані, а також бажаний медичний діагноз для його виготовлення.

3 лютого 2020 року оперуповноважений власноруч написав рапорт на ім’я голови дисциплінарної комісії в якому доповів, що у період часу з 19 листопада 2019 року по 14 січня 2020 року він перебував на амбулаторному лікуванні, та до якого долучив оригінал підробленого листка непрацездатності.

Таким чином, правоохоронець підозрюється у використанні завідомо підробленого документа та підробленні офіційного документа за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура, оперативний супровід – Одеське Управління ДВБ Національної поліції.

Пресслужба ДБР

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН