Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська родина організувала притулок для котів і собак

Притулок для котів та собак на власному обійсті організувала родина херсонців Селезньових. У них проживають 7 котів і 11 собак.

У кожного свій характер та уподобання, – говорить Олена Селезньова:

“Ось він дуже любить гладитися. Він весь час лізе, щоб його помацькали. Кузя такий, що підійде, потерпить трохи, коли його гладиш, а потім піде. Нельсон дуже характерний”.

Першу тварину десять років тому приніс син, – розказує Олена. А потім на трасі підібрали ще двох, а потім ще:

“Кожен раз собі кажемо, що більше не будемо брати. Але стаються якісь події і доводиться відміняти”.

Ні собаки, ні коти не сидять у вольєрах і не прив′язані. І це принципова позиція, говорять власники притулку Олена Селезньова:

“Як це посадити, всім потрібна воля – і людині, і собакам. Вони будуть погано почуватися, у них зміниться характер, якщо вони будуть сидіти десь прив′язані або закриті. Ми з усіма ними спілкуємося. Вони у нас контактні і вони хочуть спілкуватися з людиною. Від цього у них зростає інтелект і вони стають врівноваженими”.

Сергій Селезньов – чоловік Олени. Каже, якщо прив′язати, буде гавкати. Тільки відв’язав тварину, то вона побігла по своїх справах – і все добре.

Усі тварини у притулку безпородні, розказує Олена. Якщо цуценятам чи кошенятам ще можна знайти господарів, то дорослих дуже рідко беруть. Зараз родина Селезньових шукає господаря для Цяці. Говорять, хотілося, щоб їй пощастило більше, ніж іншим і з′явилася людина, яка б хотіла спілкуватися з нею щодня.

На їжу та лікування тварин щомісяця родина витрачає близько 2 тисяч гривень:

“Для нас це форма благодійності, яку ми обрали. Щоб ми ставали європейським суспільством, нам потрібно проблему вирішувати. Якщо людина думає, що тварини, які ходять безпритульні – це не її компетенція, та не її справа – це не нормально для зрілого суспільства”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН