Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська студентка просуває ідеї екологічного відпочинку

Травень – час вийти на природу родиною або з друзями. Для цього не обов’язково виїжджати за межі міста. Відпочинок на парковій галявині або на березі водоймища може бути не менш цікавим. Херсонка Христина Студинська заснувала власну справу “Пікнік напрокат” і просуває ідеї екологічного відпочинку.

“Ідея виникла декілька років тому, коли я була сама туристкою і їздила до Будапешту. Там є дуже гарна галявина, краєвид гарний. Ми прийшли, а сісти нема на що, холодно, вже хочеться у щось вдягнутись. І я розумію, що пледи, подушки, корзинки я б не тащила за кордон, а хочеться гарно відпочивати. І коли я повернулась до Херсона і побачила, які в нас галявини з гарними видами – це і Станіслав, це і тут гарно поряд з річкою, то в мене виникла ідея здавати напрокат. Щоб люди не купували, не брали, не тащили із собою, вони можуть замовити таку функцію, ми їм підвеземо і вони будуть відпочивати без жодних проблем”, розповідає Христина Студинська.

Бізнес-проєкт Христини переміг у конкурсі за програмою “Місцеве партнерство у сфері зайнятості”. За грантові кошти підприємиця отримала обладнання: речі, які створять комфорт для охочих відпочити на свіжому повітрі без шкоди для довкілля.

“Набір у нас досить великий, це, по-перше, плед, який кладеться на землю. Два пледи, якими можна вкритись, якщо тобі холодно. Подушки, ось такий чудовий кошичок, у нас посуд не пластиковий, справжній посуд”, – каже Христина.

До кожного кошику дівчина кладе пакет для сміття із проханням, щоби люди прибирали за собою.

“Звичайно, тому і посуд ми обрали не пластиковий, а купували такий справжній, скляний, щоб його можна було тоді помити і використовувати двічі, а не викидувати це сміття. Крім того, я розроблюю такі листівки, в яких будуть правила правильного пікніка, в яких буде вказано: будь ласка, прибирайте за собою, не використовуйте такий посуд”, – розповідає Христина Стебельська.

Ще одна соціальна ініціатива, яку впроваджуватимуть громадська організація та засновниця “Пікніку напрокат” – “Вечір класичної музики на Лютеранській”. Учні музичної школи №1 готові виступити з концертом перед херсонцями, які зможуть скористатись набором для пікніка безплатно. Через карантинні обмеження дата його проведення поки не визначена.

“Ми дуже хочемо зробити такий вечір у них на балконі, щоб дітки грали класичну музику, а Крістіна зі своїм прокатом пікніку виступила партнером і ми хочемо зробити, щоб це було красиво, комфортно, бо інколи увечері може бути вітер, трішечки дощик, якісь там погодні негаразди, а з пікніком напрокат, думаю, кожному буде комфортно сидіти і слухати гарну музику”, – каже волонтерка громадської організації «А що зробив ти?» Анастасія Онищенко.

“Такого заходу в Херсоні, я вважаю, ще не було.Тому що діти будуть самі на балконі. А знизу всі атмосферно сидіти, укутавшись пледиками, на подушках і пити каву”, – говорить засновниця “Пікніку напрокат” Христина Студинська.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН