Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні хочуть створити нову зону відпочинку на вулиці Суворова (відео)

Про це на фейсбуці пише Олена Урсуленко:

– Час швидко йде і все навколо нас так швидко змінюється, що і ми – городяни повинні теж змінитись у своєму ставленні до свого рідного міста, яке завжди вирізнялось затишними і просторими вулицями, численними деревами і квітами. Я люблю історичний центр Херсона, вулички, які наповнені історією та енергією тих людей, які створювали навіки красиві споруди та урізноманітнювали витончено фасади.

🔥З початку 2000 років у самісінькому центрі Суворова на перехресті з вулицею Потьомкінською стоїть занедбаний паркан. Позитивне те, що нам вдалось цю землю повернути в комунальну власність і тепер перед місцевою владою велика відповідальність, а що далі буде на цьому місці? 💕

Сквер, наповнений дитячим сміхом і комфортна зелена зона чи чергова понура багатоповерхівка?🔥

Добре, що міський голова Херсона Колыхаев Игорь разом з управлінням культури ініціювали конкурс ідей «Я – творець свого міста». У номінації «Я – архітектор свого міста» разом з Oksana Kniga та представниками регіонального відділення Національної спілки архітекторів створили проєкт – своє бачення, як повинен змінитись цей куточок на Суворова. Наша ідея вийшла у фінальний тур, на якому вдалось поспілкуватися з членами журі та подискутувати щодо функціональності стіни з водоспадом та мозаїчним зображенням споруд, які Херсон втратив назавжди.

Стіна розділить цей сквер і житлову забудову, адже поруч ТРЦ, який колись розпочне свою активну роботу.

Із якого матеріалу буде стіна – міцне скло чи щось інше – це питання вже до спеціалістів. Але хотілось би, аби на Суворова було місце для прогулянок, де під деревом може відпочити родина з дітьми, які можуть пройтись босими ніжками по зеленій травці. 🌸На пішохідній центральній вулиці завжди були зелені куточки, які, на жаль, вже втрачені назавжди. Ми хочемо, аби молодь залишалась у Херсоні, тож варто створювати простір для них, для їх дітей, функціональний , простий і вільний. Приємно було і спілкування з іншими учасниками цього конкурсу, які приїхали навіть з Києва, вмотивовані лише своєю ідеєю та бажанням змінити світ навколо себе. Бо світ змінюється.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН