Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці пройшла перша сесія за участі новообраних депутатів

Після проведення місцевих виборів-2020 та оголошення офіційних результатів і визначення переможців на посаду міського голови і депутатів Новокаховської міської ради, 17 листопада було проведено першу установчу сесію Новокаховської міської ради 8-го скликання.

Засідання відбулося у великій залі виконкому. Згідно законодавчим вимогам, першу сесію скликала Ноовкаховська міська ТВК.

Крім новообраних депутатів, на першу сесію були запрошені Почесні громадяни Нової Каховки, новообрані міські голови Каховки і Таврійська – Віталій Немерець і Микола Різак, керівники підприємств міста, громадських організацій.

На початку сесії голова Новокаховської міської ТВК Сергій ГАЛАГАН оголосив протокол комісії і підтвердив перемогу Володимира КОВАЛЕНКА на місцевих виборах на посаду міського голови та вручив переможцю відповідне посвідчення.

Нагадаємо, Володимир КОВАЛЕНКО переміг з результатом 60,15% – його підтримали 8 тис. 657 виборців. Отримавши посвідчення, міський голова Володимир КОВАЛЕНКО склав присягу. Представники молоді міста привітали його зі вступом на посаду та вручили великий букет троянд.

Голова Новокаховської міської ТВК Сергій Галаган також озвучив протокол, який підтвердив обрання 34 депутатів Новокаховської міської ради 8-го скликання. Нагадаємо, що до новоствореної Новокаховської міської ради пройшли представники від 7-ми партій. На першій сесії були присутні лише 28 депутатів – шестеро ще не зареєструвалися. Депутати також склали присягу. Текст присяги за традицією попередніх років зачитала найповажніша за віком депутат – Тетяна ЄВСЄЄВА.

Згідно процедури, далі на сесії були обрані секретар міської ради, утворені постійні комісії міської ради, обрані їх голови, заступники голів та секретарі комісій. Прийнято рішення про утворення виконавчого комітету міської ради, про звільнення та затвердження заступників міського голови та керуючого справами виконкому, створено робочу групу з підготовки регламенту роботи міської ради 8-го скликання.

Згідно рішень 1-ї сесії міської ради 8-го скликання, шляхом таємного голосування секретарем міської ради обрали Дмитра ВАСИЛЬЄВА. Створено 5-ть постійних комісії, які очолили: Олена КРАСОВСЬКА (мандатна комісія, 5 депутатів), Артем БОНДАРЧУК (з питань планування, бюджету і фінансів, 7 депутатів), Олександр ШЕВЧЕНКО (з питань розвитку комунальної інфраструктури та містобудування, 7 депутатів), Ірена ЛЕПЕНЬ (з питань земельних, природних ресурсів та комунальної власності, 7 депутатів), Параскева ДЖУМАНІЯЗОВА (з питань гуманітарної політики, освіти та охорони здоров’я, 7 депутатів).

Рішенням сесії утворено виконавчий комітет міської ради у складі 19 осіб. Та призначено заступників міського голови. Першим заступником міського голови призначено Олега ТАРАБАКУ, заступниками міського голови – Леоніда ЧУРСИНОВА, Сергія ХОМЕНКА, Володимира АРНАУТА. Керуючим справами виконкому – Віталія КУБАТКА.

Радіо Нова Каховка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Велика подяка за чесні, відкриті і прозорі місцеві вибори, які вперше без скандалів, фальсіфікацій і вбросів вдалося організувати талановитій і вдало підібраній команді ТВК на чолі с суперфаховим головою Сергієм ГАЛАГАНОМ. Вперше вибори пройшли без скандалів і затяжних судів.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН