Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Скільки людей хворіє на цукровий діабет у Херсонський області (Відео)

14 листопада – Всесвітній День діабету.

Яка кількість хворих на цукровий діабет у Херсонський області? У телестудії ” Українського Півдня” в .о. завідувача ендокринологічного відділення ХОКЛ, в.о.головного експерта Департаменту охорони здоров’я Херсонської області з питань ендокринології Олена Марцафей зазначила:

“Кількість людей, які хворіють цукровим діабетом нараховується близько 425 мільйонів у світі. За даними МОЗ в Україні налічується майже 1,3 млн хворих на цукровий діабет, із них 200 тисяч хворих потребують щоденного прийому інсуліну. В Херсонській області за 2019 рік перебувало на обліку серед дорослого населення 31 393 людини, за 2020 рік близько 31 625 чоловік, із них 5 888 пацієнтів знаходяться на інсулінотерапії”.

Симптоми цукрового діабету: надмірне сечовиділення, спрага, постійне відчуття голоду, постійна втрата ваги, постійне відчуття втоми, погіршення зору, свербіж зовнішних статевих органів, сповільнення загоєння ран та сухість шкіри.

Пацієнти з цукровим діабетом відносяться до групи ризику виникнення важкої респіраторної інфекції при інфікуванні COVID-19. Уникайте зараження і дотримуйтеся правил карантину.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН