Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині нардепів запросили відповісти на питання мешканців регіону

Асоціація міст України ініціювала Всеукраїнський флешмоб #ЗапитайНардепа. Його мета – привернути увагу до важливих законопроєктів, котрі безпосередньо впливають на місцеве самоврядування та розвиток громад. Про це повідомляють на офіційній сторінці.

До народних депутатів від Херсонщини – Павла Павліша, Вікторії Вагнєр, Володимира Іванова, Олексія Ковальова, Ігоря Колихаєва – звертається голова Присиваської об’єднаної територіальної громади – члена Асоціації міст України, Кліщевський Сергій Олександрович:

«Шановні народі депутати!

Децентралізація – це, передусім, фінансова, ресурсна та демократична спроможність громади та готовність до реалізації реформ та втілення дієвих змін. Тож просимо вас, народних обранців, відстояти сталу позицію щодо трьох невідкладних питань, від яких залежить доля громад та кожного їх жителя:

1. Підтримати забезпечення зарахування на постійній основі частини (13,44%) акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до бюджетів місцевого самоврядування! Адже скасування цього джерела доходів призведе до втрати 7,5 млрд грн доходів місцевих бюджетів.

2. Відкликати Законопроєкт № 3801 «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо розпорядження землями комунальної власності, який фактично паралізує прийняття рішень місцевих рад із земельних питань та зупинить оформлення жителями громад своїх прав на землю (для прийняття рішення про передачу земель необхідні голоси 2/3 складу місцевої ради)!

3. Імперативний мандат не має нічого спільного з демократією. Це тема для конституційного подання».

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН