Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині збільшилась кількість безробітних

Під час пандемії коронавірусної хвороби умови працевлаштування українців за кордоном змінилися, але попит на працю в інших країнах світу серед співвітчизників не зменшився.

З дев’яти направлень працевлаштування в Європі працюють лише два – це Польща та Чехія. У цих країнах лояльніше ставляться до оформлення документів на працевлаштування в карантині, – розповів директор приватної фірми з працевлаштування за кордоном Євген Клімов.

“На даний час є великі затримки щодо оформлення документів, викликів практично всюди. Найшвидше оформлює Чехія – до місяця. А ось у Польщі вже спостерігаються затримки. Там не пояснюють чому. По інших країнах Європи, то там більшість відмовилися поки від заробітчан. Якщо в 2019 році ми на роботу за кордон відправляли 80 – 90 людей на місяць, то зараз це суттєво інша цифра”, – каже директор приватної фірми з працевлаштування за кордоном Євген Клімов.

Трудові емігранти – це найперше джерело надходження іноземної валюти в Україну. У 2019 році наші співвітчизники завезли 12 мільярдів доларів.

Саме ці надходження збільшують купівельну спроможність країни на світовому ринку, – говорить експерт з фінансів Андрій Зінченко. – У 2020 році відтік заробітчан у період пандемії став лакмусовою смужкою для економік багатьох країн світу.

У період пандемії і всередині країни кількість робочих місць зменшилась. За 2020 рік тільки до Миколаївського обласного центру занятості звернулося за допомогою з працевлаштування більше 62 тисяч людей, – розповідає заступниця директора Миколаївського обласного центру зайнятості Людмила Алпєєва.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

“У більшості запропонованих робочих місць мінімальна оплата праці. Це може бути головним фактором від’їзду українців, і миколаївців зокрема за кордон”, – говорить Людмила Алпєєва.

У 2018 році між Україною та Ізраїлем був укладений договір про офіційне працевлаштування в Ізраїлі.

“У цьому році (2020-му – ред.) скористатись такою можливістю виявили бажання всього 10 людей”, – розповіла Людмила Алпєєва.

Станом на перше листопада 2020 року, статус безробітних отримали на п’ять тисяч більше людей у Миколаївській області в порівнянні з 2019 роком – це 39 тисяч людей.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН