Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївський тубдиспансер облаштовують для хворих на коронавірус

У Миколаївському регіональному фтизіопульмонологічному медичному центрі, що в селі Надбузьке, облаштовують відділення для хворих на коронавірус із легкою симптоматикою. Задіють чотири поверхи в п’ятиповерховому корпусі диспансеру.

Усього в приміщенні зможуть розмістити 250 ліжок. У кожній палаті по чотири місця. Попереду косметичний ремонт та встановлення необхідного обладнання.

На першому поверсі будівлі розташоване рентгенологічне відділення. Там пацієнтам робитимуть комп’ютерну томографію та рентген. Крім того в медичному центрі є два апарати штучної вентиляції легень. Вони закріплені за реанімаційним відділенням. Один із них перемістять до відділення з хворими на коронавірус. У палатах, призначених для пацієнтів з COVID -19, на стаціонарі лікувалися хворі на туберкульоз. 113 пацієнтів перевели до сусіднього семиповерхового корпусу.

У диспансері працюють 273 людини. Медики погодилися взяти додаткове навантаження та поєднуватимуть роботу.

“Медичний персонал нашого закладу буде працювати паралельно і з хворими на туберкульоз, і з пацієнтами хворими на коронавірус. Але не одночасно звісно. Хтось буде працювати цілодобово, на той час інші лікарі, інший медичний персонал буде надавати допомогу пацієнтам з туберкульозом”, ‒ каже медична директорка КНП “Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр” Ольга Пархоменко.

Станом на 21 жовтня медцентр забезпечений засобами індивідуального захисту. Щоденно додатково вираховують скільки масок, спецкостюмів та антисептиків ще необхідно придбати.

Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічий медичний центр розташований у 12-ти кілометрах від міста. Із Миколаєва та області лікарі прийматимуть пацієнтів із коронавірусом, у яких хвороба перебігає у легкій формі.

Коли саме заклад почне приймати пацієнтів із коронавірусом поки невідомо. 22 жовтня медичний центр подасть пропозицію до НСЗУ для заключення договору на пакет “Стаціонарне лікування хворих на COVID-19”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН