Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Оазу краси власноруч зробили мешканці багатоповерхівки у Таврійську (Фото)

Якщо багатоповерхівка знаходиться в прохідному місці, боротися за чистоту двору, здавалось би, марно. Тим більше зробити своєрідну зелену оазу. Спростувати цю аксіому вдалося мешканцям п’ятиповерхівки на Незалежності, 7.

Правда, труд і душу вкладали в благоустрій свого двору декілька небайдужих жінок – Лідія Гапанюк, Любов Шеметюк, Валентина та Анна Остапенки і Таїсія Цвіловська. Але результат вийшов неперевершений. Різнокольорові квітучі гібіскуси, пурпурові канни, чорнобривці, впорядкований дитячий майданчик – все це, метр за метром, саджали та вирощували дбайливі жіночі руки.

Дуже важко зацікавити городян, щоб і вони дбали про благоустрій своїх будинків. Стимули, ввіщування працюють тільки тоді, коли люди захочуть щось робити самі. Саме, як на Незалежності, 7. За словами Лідії Назарівни Гапанюк, «ну що з дивитися з вікна на сірий, непривабливий двір, одні якірці та амброзія, так і взялися, все висапали, насадили квіти, гібіскус, розчистили ззаді будинку   хащі з кущів та старих дерев».

– До нас на дитячий майданчик молоді мами з діточками з інших будинків приходять. Вони кажуть, що у нас їм дуже подобається. Хоча поруч, біля сусіднього будинку є свій майданчик, але діти там не граються, – розповідають жінки. – Ввечері у нас повно дітей, бігають, катаються на самокатах або велосипедах. І тут маємо велику проблему – через наш двір до сусідніх будинків «носяться» автомобілі на великій швидкості. Ми вже зверталися, щоб якось обмежити рух транспорту, боїмося, щоб ніхто з дітей не потрапив під колеса. Перегородити проїзд ми не можемо, тому що і швидкій треба під’їхати, і пожарній машині, а лежачого поліцейського нам би не завадило.

Дитячий майданчик є своєрідним центром тяжіння двору. Тут і граються діти, і збираються дорослі. «Раніше майданчик мав навіс від дощу або спекотного сонця. Але він завалився і впав. Комунальники його прибрали, тому просимо встановити дітям щось натомість. Що можемо, ми робимо самі. Ось з чого було, зробили лавочки, але так назвати їх можна умовно, самі бачите – шини і дошка, і та вже прогнулася. Добре було б, як би нам встановили одну справжню лавочку».

А ще мешканці будинку хочуть пофарбувати парадні двері у всіх під’їздах в один колір. Але є проблема, з якою вони самотужки не справляться. В двох під’їздах не має піддашків. Мешканці вже зібрались і закупили необхідні матеріали, щоб комунальники, як було домовлено, змонтували піддашки. Тепер сподіваються, що до дощів ще встигнуть пофарбувати двері.

Під час спілкування з активістками міський голова Микола Різак пообіцяв їм підтримку міської влади, і подякував за небайдужість до життя міста.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН