Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Заклади освіти Нової Каховки активно готуються до навчання в умовах карантину

З метою запобігання поширенню COVID-19 в Новокаховській ОТГ Херсонщини здійснюються заходи щодо створення безпечних умов для початку 2020/21 навчального року.

Про це редакції Online Нова Каховка повідомила керівник відділу освіти міської ради Лілія Микитенко.

Так, для освітніх закладів громади активно закупляються антисептики, захисні маски та інші засоби індивідуального захисту. Для того, аби навчання дітей проходило безпечно, з міського бюджету на ці цілі виділили близько 113 тис. грн. Закупки почали робити з початку відновлення роботи дитячих дошкільних закладів.

Додаткові кошти на придбання безконтактних термометрів та масок будуть виділені на черговій сесії Новокаховської міської ради у сумі 303065,00 грн. Таким чином загальний кошторис витрат на засоби індивідуального захисту по відділу освіти складатимуть більш ніж 400 тис. грн.

На сьогоднішній день розроблено 3 сценарії організації освітнього процесу з 01 вересня 2020 року відповідно до зеленої, помаранчової та червоної зон. В закладах освіти розроблено алгоритм дій на випадок НС, пов’язаної з реєстрацією випадків захворювання на СОVID-19 серед здобувачів освіти та працівників.

Також проведено наради для працівників ЗЗСО і ЗДО з опрацюванням 42 постановою Головного державного санітарного лікаря України  з залученням працівників Держпродспоживслужби.

Додамо, що з повним переліком рекомендацій МОЗ щодо організації освітнього процесу можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/jd9suan 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН