Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Завдяки децентралізації громади отримають більше фінансових ресурсів, повноважень та перспектив для розвитку

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв під час спілкування з громадою Великоолександрівського та Високопільського районів.

“Вже 25 жовтня ми всі візьмемо участь у місцевих виборах, де обиратимемо депутатів, голів ОТГ. Саме від усіх нас залежить те, як у майбутньому розвиватимуться населені пункти Херсонщини”, – наголосив очільник Херсонщини.

Стосовно створення нових районів у Херсонській області присутніх поінформував перший заступник голови ОДА Дмитро Бутрій. Він повідомив, що 17 липня Верховна Рада України ухвалила постанову №3650 “Про утворення та ліквідацію районів”. Згідно з документом, в Україні замість 490 старих районів створюється 136 нових. У Херсонській області буде створено п’ять нових районів: Бериславський, Генічеський, Каховський, Херсонський та Скадовський.

“Це найоптимальніший територіальний розподіл для Херсонщини, який дозволяє зберегти певну доступність до адміністративних та соціальних послуг на місцях”, – зауважив Дмитро Бутрій.

Також на зустрічі був присутній заступник голови ОДА Сергій Козир, який поінформував про плани щодо проведення капітального ремонту доріг в області. За його словами, цьогоріч планується провести капремонт близько 177 км доріг.

“Це максимальна кількість кілометрів, які будувалися з часів незалежності на Херсонщині. Очевидно, що нам треба побудувати нормальну дорогу від Берислава до Великоолександрівки. І над цим ми зараз працюємо та обов’язково її побудуємо”, – зазначив очільник області Юрій Гусєв.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН