Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медиків Таврійська привітали із професійним святом

Традиційно в третю неділю червня в Україні відзначається День медичного працівника. Це свято працівників самої гуманної професії всіх часів – лікарів, медсестер, фельдшерів, лаборантів, санітарів і всіх, чия робота пов’язана з медициною.

В Таврійську – це безперечно свято колектива амбулаторії № 3 загальної практики сімейної медицини міста і ФАПу в селищі Плодове. Незважаючи на непрості умови роботи, труднощі з просуванням медичної реформи, працівники сфери охорони здоров’я Таврійська наполегливо і невтомно працюють, несуть нелегку службу і стоять на варті здоров’я мешканців нашого міста.

Можливо, саме населення Таврійська по-особливому відчуває необхідність і значущість роботи медичного закладу. Після закриття залізничної лікарні надавати в повному обсязі медичну допомогу в місті стало дуже складно.

Тому міський голова Микола Різак так наполегливо відбудовує саме міську лікарню на базі комплексу колишньої лікарні залізничників. Микола Іванович вважає, що відродити лікарню треба будь за що, щоб таврійчани не їздили в інші міста здавати аналізи, проходити флюорографію, на фізіотерапевтичні процедури. А медичні працівники мали самі сучасні робочі місця і умови праці.

День медичного працівника – чудова нагода висловити повагу праці людей, які рятують життя. В місті Таврійськ це – лікарі Микола Гуменюк, Ігор Батурін, Володимир Скірденко, Олена Буза, Любов Волошко. Не меншу повагу та любов від населення мають медицинські сестри амбулаторії, чиї ласкаві, вправні руки і укол зроблять без болю, і заспокоять хвору дитину, та молодший персонал, завдяки якому в амбулаторії чисто і привітно. Більшість працює в медичній сфері не один десяток років.

Медичні працівники амбулаторії № 3 не тільки лікують мешканців міста, вони активно впливають на громадське життя Таврійська. Двоє з них – сімейний лікар Олена Буза та старша медична сестра Інна Клюс є депутатами Таврійської міської ради.

Справжні випробування таврійські медики пройшли за час карантину на COVID-19, коли хворі могли спілкуватися зі своїм лікарем тільки по телефону. Особливо в напруженому ритмі прийшлося працювати дитячому лікарю, бо молоді мами починають переживати і звертатися до лікаря при найменшому підвищенню в дитини температури. Але педиатр Любов Волошко, в якої більше 40 років медичного стажу, може поставити діагноз, що називається, з закритими очима. Мами онлайн розповідали Любові Миколаївні симптоми у дитини, передавали фотографії ротової порожнини і горла, і вона безпомилково визнача хворобу и робила призначення. Любов Миколаївна вже рік, як залишилась єдиним педитром в Таврійській амбулаторії. Її молода колега поїхала працювати за кордон, а посада так і залишається вакантною.

Вітаємо всіх медичних працівників, ветеранів охорони здоров’я Таврійська з професійним святом, і бажаємо гарного настрою, сонячних посмішок та успішних результатів від нової медичної реформи.

Тридцять років працюють в Таврійську завідуючий амбулаторії Микола Олександрович Гуменюк та його медсестра Галина Володимирівна Пенізєва

В дружному колективі амбулаторії працює 15 співробітників

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН