Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зі стихійною торгівлею борються на Херсонщині

Торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладення штрафу.

В основному на «стихійних ринках» реалізується продукція, яка виготовлена або вирощена в домашніх умовах та господарствах. Жоден з видів продукції не проходить лабораторного контролю. Крім того, у жодному випадку не дотримуються умови зберігання, транспортування і реалізації м’ясо-молочної та іншої продукції, відсутні умови холоду. Також відсутня інформація для споживача щодо кінцевого терміну придатності харчового продукту, який потребує спеціальних умов. Така продукція представляє високий ризик для здоров’я і життя людей!

Незважаючи на всі вжиті заходи з боку фахівців Держпродспоживслужби, органів виконавчої влади  та інших контролюючих служб проблема стихійної торгівлі залишається не вирішеною.

З початку року проведено 27 рейдів – перевірок щодо контролю за обігом об’єктів  санітарних заходів.  Обстежено 193 об’єкта, виявлено 21 порушення. За результатами роботи складено  акти про вилучення  з реалізації  продуктів харчування (вилучено 9,65 кг масла солодковершкового).

Необхідно не забувати про ще одну проблему, яку несе в собі стихійна торгівля – це небезпека розповсюдження африканської чуми свиней, яка останнім часом реєструється в сусідніх містах. Адже м’ясна продукція, яка реалізується на стихійних ринках, знаходиться поза межами ветеринарно-санітарного контролю, і купуючи м’ясо невідомого походження, яке, можливо, вивезене спритними ділками з неблагополучних по АЧС пунктів, несвідомі громадяни будуть лише сприяти її розповсюдженню по району.

Горностаївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області наголошує, що придбані продукти харчування у невстановленому місці,  у випадкової людини, в умовах, що не відповідають нормам його виготовлення та зберігання, у будь-який момент може обернутися великим лихом для покупця та його родини.

Жодні адміністративні заходи з рейдовими перевірками не повернуть втраченого здоров’я. Єдиний правильний спосіб боротьби – не купувати продуктів харчування й інших товарів у місцях стихійної торгівлі.

Тож будьте уважні  при виборі харчових продуктів та здорові.

Держпрожспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН