Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині борються зі стихійною торгівлею

Чинним законодавством України продаж харчових продуктів дозволяється здійснювати тільки через стаціонарні підприємства торгівлі та через дрібно – роздрібну торговельну мережу.

Стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях (на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під’їздах) з рук, із землі, без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі.

На територій Нижньосірогозького агропродовольчого ринку ПП «Хортиця» створено достатньо місць для продажу сільськогосподарської продукції  рослинного походження, а також працює лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи, яка здійснює контроль за якістю та безпечністю харчових продуктів. Деякі громадяни не бажають дотримуватися встановлених норм чинного законодавства, а саме :стихійно реалізовують продукцію в не встановлених для цього місцях та без супровідних документів.

У зв’язку з цим 12.03.2020 року комісійно було проведено рейд з метою виявлення та ліквідації місць стихійної торгівлі до складу комісії ввійшли: перший заступник голови районної державної адміністрації Полуекто Оксана Миколаївна, представник поліції інспектор з ювенальної превенції Нижньосірогозького відділення поліції Каховського ВПГУНП в Херсонській області, старший лейтенант поліції Онищенко Юрій Дмитрович, начальник Нижньосірогозької державної податкової інспекції Генічеського управління ГУ ДПС в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополь Пилипець Маргарита Сергіївна, директор Нижньосірогозької районної філії Херсонського обласного центру зайнятості Малецький Станіслав Миколайович, провідний фахівець відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Лактіонова Яна Сергіївна. В ході обстеження порушень не виявлено.

Отже, необхідно щоб кожен покупець, який придбає продукти харчування на стихійних ринках пам’ятав, що стихійна торгівля – це потенційна небезпека для споживача.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН