Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський аграрій Віталій Штанько поділився досвідом співпраці з Аграрним фондом

Спеціальний проєкт створений ПАТ «Аграрний фонд». 

 – В складних умовах карантину ми намагаємось донести якомога більше інформації до українських хліборобів. А саме – як і чим їм може допомогти Аграрний фонд. А найкраще це можуть розказати самі фермери, які вже скористалися нашими програмами, – повідомляється на Фейсбук сторінці “Аграрного фонду”.

Своїм досвідом з іншими аграріями поділився Віталій Штанько з ФГ «Вікторія-Асканія», Херсонська область:

«Моє знайомство з сільським господарством розпочалося в 1991 році в Польщі, де я підробляв у місцевого фермера. З 1995 року почали працювати з українськими аграріями, поставляючи паливно-мастильні матеріали, потім стали закуповувати сільськогосподарську продукцію. Так поступово підійшли до створення власного фермерського господарства. На сьогодні в обробці у ФГ «Вікторія-Асканія» 650 га.

Деякий час займалися овочами, потім – перейшли на зернові. Вирощуємо пшеницю, ячмінь, рапс, сою, соняшник.

З Аграрним фондом співпрацювали вперше, оскільки саме цього року через безсніжну зиму ми потребували додаткових коштів, бо власні вже вклали в систему зрошення. Тому додатковий фінансовий інструмент – можливість придбати у Аграрного фонду мінеральні добрива в обмін на зерно майбутнього врожаю – стала нам в нагоді. Ми брали карбамід і селітру, вивозили власним транспортом. Договір укладали за аграрною розпискою. Також хочу відзначити професійну роботу команди херсонського регіонального відділення Аграрного фонду, яка допомогла нам швидко підготувати всі необхідні документи.

Якщо говорити про перспективи подальшої співпраці, то хотілося б мати можливість укладати грошові форвардні контракти. «Живі гроші» стали би великою підмогою для фермерів.

З механізмом аграрних розписок ми вже співпрацюємо втретє і, на мою думку, це дійсно реальних інструмент допомоги агровиробникам. Швидко, ефективно і дешево».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН