Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховський міський голова закликав городян бути відповідальними в умовах пандемії коронавірусу

Через новий випадок коронавірусу, який зареєстрований вчора, 6 квітня, у Новій Каховці, міський голова звернувся до жителів міста:

 – Ми сьогодні живемо з вами в непростій ситуації, де більше запитань, ніж відповідей. Мені, як керівнику міста, виконавчим органам влади, депутатам міської ради, разом з працівниками медичних закладів, та і взагалі – з кожним мешканцем нашого міста – нині необхідно щодня шукати відповіді на ці запитання.

Їх багато. Але ось на що я в першу чергу хочу звернути вашу увагу: на концентрацію відповідальності кожного!

Кожен з мешканців Новокаховської громади повинен зрозуміти: він має неухильно виконувати рішення, прописані постановою Уряду, міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, ретельно дотримуватись настанов лікарів. Сьогодні ми всі відповідальні один за одного! Якщо одна людина зі всієї громади не виконає покладений на неї обов’язок, доручену їй справу, допустить елемент безвідповідальності, відсутності власного розуміння проблеми – це може стати загальною бідою! Мене це найбільше непокоїть. З нинішньою проблемою ми повинні боротися спільно. Лише тоді можемо сподіватися на її швидке вирішення.

Станом на 02 квітня на території Новокаховської ОТГ жодного випадку захворювання на коронавірусну інфекцію не було. Однак, нажаль, така новина надійшла до нас вже наступного дня, 03 квітня. Херсонська лабораторія підтвердила випадок захворювання на коронавірусну інфекцію у мешканця Таврійська, який перебував з 31 березня на лікуванні у терапевтичному відділенні Новокаховської міської лікарні. Нами негайно були вжиті відповідні заходи: хворого поміщено до ізольованого боксу інфекційного відділення, відправлено на самоізоляцію всіх, хто з ним контактував. Проведено дезінфекцію приміщень і території навколо терапевтичного та інфекційного відділень, а також міських вулиць. Медичний персонал повністю забезпечений засобами захисту та дезінфекції. В місті посилено карантинні заходи: мешканці в обов’язковому порядку мають виходити на вулицю в захисних масках, не більше двох людей, літні люди старші 60 років мають перебувати вдома на самоізоляції як найбільш вразлива категорія мешканців громади. Вкотре звертаюсь до громадян, що повернулись в місто з-за кордону або з інших міст: не наражайте на небезпеку інших мешканців! Залишайтесь вдома, ізолюйтеся на два тижні від інших людей, щоб пересвідчитись у тому, що ви здорові.

03 квітня прийнято рішення про направлення з резервного фонду міського бюджету коштів на придбання п’яти оприскувачів акумуляторних на суму 5 тисяч 250 грн., а також на обладнання блокпостів, які будуть встановлені при виявленні хворих на коронавірусну інфекцію. Виділено 14 тисяч грн.. на придбання засобів індивідуального захисту та безконтактних медичних інфрачервоних термометрів для обладнання блокпостів. Директору КП «НК Екосервіс» Василю Нікуліну доручено провести першочергові роботи з підготовки блокпостів на території Новокаховської ОТГ, які будуть встановлені при виявленні хворих на коронавірусну інфекцію. Підприємство має виготовити піддони для проведення санітарної обробки (дезінфекції) автомобільного транспорту, приготувати три ємності по 200 л кожна для приготування дезінфікуючого розчину, а також підготувати автобус для персоналу блокпоста, три біовбиральні. Директорам КП «НК Екосервіс» Василю Нікуліну, КП «Міський водоканал» Валерію Радованцю, начальнику НК МВ ГУ ДСНС України в Херсонській області Андрію Кривошеєву доручили підготувати для обладнання блокпостів генератори. Рятувальники також готують обладнання для проведення дезінфекції блокпостів і намет.

Щодня проходять селекторні наради, ми звітуємо керівництву області про вжиті заходи. Відповідно, мені негайно звітують керівники, яким доручено нині ключові напрямки організації захисту громади від коронавірусної інфекції.

Висловлюю вдячність всім, хто долучився до цього відповідального завдання – органам місцевого самоврядування, активній частині депутатського корпусу – відбулося кілька позачергових сесій. Завдяки цьому Центральній міській лікарні виділено понад 3,5 млн. грн.. коштів на закупівлю всіх необхідних матеріалів, засобів індивідуального захисту – в першу чергу потрібно захистити медичних працівників! Продовжується робота із пошуку та закупівлі засобів захисту, апаратів штучного дихання. Ситуація складна, бо в країні зробити це сьогодні дуже важко. Але нам допомагають благодійники та волонтери. Нині в лікарні є захисні комбінезони, маски, рукавички, засоби дезінфекції, а також тести на визначення наявності зараження коронавірусною інфекцією. Відділення забезпечені всім необхідним. Придбано все необхідне і для сімейних лікарів.

Щира вдячність управлінням та відділам, благодійникам, волонтерам – за вашу згуртованість, активну діяльність задля захисту мешканців, допомоги їм у нинішній надзвичайній ситуації. Від нашої спільної роботи сьогодні залежить майбутнє Новокаховської громади – без перебільшення. Мешканців закликаю до відповідальності і серйозного розуміння ситуації. Кожен на своєму місці має максимально якісно виконати покладені на нього обов’язки. Лише так нам вдасться подолати цю біду і повернутися до нормального життя. Бажаю всім вам витримки, злагоджених дій, відповідальності, міцного здоров’я!

З повагою, міський голова Володимир Коваленко

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН