Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Звернення міського голови Володимира Коваленка

ШАНОВНІ ВИБОРЦІ!

Наша співпраця триває з 2002 року, коли я був секретарем міської ради. Через 4 роки, у 2006-му, ви вперше довірили мені очолити місто. З першого дня на цьому шляху я дуже цінував і ціную вашу довіру – як найбільшу нагороду для керівника. Всі мої щоденні вчинки, рішення, прагнення  всі ці роки мали одну мету: ВИПРАВДАТИ ВАШІ СПОДІВАННЯ.

Я вдячний всім вам за те, що разом ми встигли зробити багато важливого і корисного для Нової Каховки. Нерідко – всупереч політичним, економічним проблемам в Україні. Спільно з депутатами чотирьох скликань, завдяки вашій підтримці – ми знаходили можливість для поступового планового розвитку нашого міста, для підтримки всіх жителів громади. Сприяли виконанню завдань, зазначених у 50-ти міських програмах. А це – питання розвитку підприємництва, створення нових робочих місць, оновлення об’єктів інфраструктури, благоустрою міста і населених пунктів, реконструкції об’єктів освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, розвитку селищних і сільських громад, соціального захисту мешканців, де важливим рядком проходить допомога учасникам АТО/ООС та членам їх родин. Ця робота проводилась щоденно, протягом всіх каденцій, а не у передвиборчий період, як дехто намагається сьогодні зазначати.

За роки нашої з вами спільної праці ми змінили Нову Каховку і всі населені пункти до якісно нового сучасного рівня. Це підтверджують і самі новокаховчани, і численні гості, яких щороку більшає. Кожен відзначає комфорт і затишок, якісні умови для проживання і відпочинку. Повірте, не завжди так було.

Я пам’ятаю зруйнований кінотеатр «Родина», вкриті бур’янами території на вул. Французькій, проблеми з центральним опаленням, спорожнілі і холодні сільські клуби, розбиті міські та селищні дороги, відсутність освітлення на вулицях, обмежену кількість автобусних маршрутів… Все це сьогодні – в минулому!

Сучасна Новокаховська громада позитивно змінювалася щороку – завдяки взаємній відповідальності, порозумінню, бажанню втілювати успішні проекти, створювати комфортні умови для роботи, навчання, лікування, розвитку і відпочинку кожного мешканця. Роблячи це, ми робили потужнішою не лише нашу громаду, але й нашу Україну – своїм внеском в її розвиток. Бо її успіх якраз і складається з успіху таких територій, як наша.

Ми з вами переживали дуже складні часи. Це було і політичне протистояння, причини якого не завжди були зрозумілими і обґрунтованими. І виклики, пов’язані з військовими діями на сході України, епідемічними загрозами, фінансовими обмеженнями з боку держави. Але ми не пішли дорогою руйнації і звинувачень! Як казав один мудрець, краще кілька років переговорів, ніж один день війни. Тож ми обрали шлях спільної  практичної роботи на користь громади, слухаючи один одного і знаходячи розумні рішення. І сьогодні нам потрібно йти далі, зосередивши увагу на розвитку нашої громади як території гостинності і перспектив, на збереженні щирих людських стосунків, взаємної поваги і відповідальності – як у гарній дружній родині! Це має бути головним у всіх наших діях і вчинках. Кожен з нас – особистість. І кожен має право щасливо жити на цій землі.

І кілька слів – про ситуацію, яка особливо гостро постає під час виборчих перегонів. За всі роки моєї роботи на посаді міського голови я стикався з однією і тією ж риторикою звинувачень в мій бік: «Крадуть! Розпродають!». І багато інших, нічим не підтверджених звинувачень і брехні.

Дорогі мої люди! Якби ці звинувачення були правдою, я б ніколи не був міським головою. Я виховувався в чудовій родині, де на першому місці були почуття честі, совісті, відповідальності, любові до батьків, до землі, до людей. Двадцять років я працював на підприємстві, де теж основою стосунків були ці принципи. Я не змінився за ці роки! І той, хто мене близько знає, обурений звинуваченнями на мою адресу. А я вкотре пересвідчився: намагання принижувати мене як керівника –  це внутрішній світ людей, які це роблять. Мені сумно, що вони так і не зрозуміли, що таке управлінські справи, законодавча норма, відповідальність перед громадою. Що таке – 18 років без вихідних, і моє щире людське бажання персональної участі в долі людей, які потрапили в тяжкі життєві обставини. Я ніколи не намагався жити подвійними стандартами. Якщо я сміявся – то це щиро, якщо когось критикував – теж щиро і на підставі реальних фактів. Якщо допомагав – то від усієї душі! Якщо я вимагав від підлеглих активної роботи –  то заради  громади!

Посада міського голови, обов’язки депутата міської ради – надзвичайно важливі і значущі. Неможливо сьогодні бути міським головою або депутатом без професійного досвіду, без розуміння роботи державних структур і їх взаємодії з органами місцевого самоврядування, без знання економічних і соціальних процесів. Якщо ти не готовий пожертвувати своїм власним життям, часом, комфортом своїх рідних та близьких, відсутністю вихідних заради успіху всієї громади – тоді громада не матиме цього успіху! І буде схожа на ті, де керівники працюють лише в робочий час, ставлячи власні бажання попереду потреб людей. ТОМУ МИ НЕ МАЄМО ПРАВА ДОПУСТИТИ ПОМИЛКИ У ВИБОРІ ТИХ, ХТО ПОВЕДЕ НАШУ ГРОМАДУ ДАЛІ!

Працюючи на посаді міського голови, я щороку йду до жителів громади і звітую про роботу за кожен рік. Так було і в 2020 році. В мене є з чим йти до людей! Я несу їм правду про роботу – мою, виконавчого комітету  і депутатів міської ради.

Більшості опонентів немає про що розповісти! Недолугі звинувачення на мою адресу – безпідставні. Результат нашої праці – це позитивні зміни в нашій громаді, яка стає все більш затишною і комфортною і для нас, а для наших гостей.

Разом з вами ми зробили багато потрібних для громади справ. Але виникають нові проблеми, які я маю намір вирішувати спільно з депутатами та разом з вами. Для цього є досвід, сили і бачення подальших шляхів розвитку Новокаховської ОТГ.

Я сподіваюсь на вашу підтримку. ПОВІРТЕ, СЬОГОДНІ МОВА ЙДЕ НЕ ПРО МОЄ ПОДАЛЬШЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ – МОВА ЙДЕ ПРО ПОДАЛЬШУ ДОЛЮ НОВОКАХОВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН