Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині розквітла пустеля

Чарівні метаморфози в Олешківській пустелі на Херсонщині. Тут буяє розкішний килим з первоцвітів, які зацвіли на півтора місяці раніше, ніж звичайно. Та й на вербі розмаринолистій з’явилися пухнасті білі «котики». Не дивно, що помилуватися таким видовищем у дюни вже ринули туристи. Завідуюча відділом екоосвіти та рекреації Національного природного парку «Олешківські піски» Алла Лазарєва каже, що першою на відкриття сезону сюди прибула група з вісімнадцяти гостей – мешканців Одещини.

Вони пройшли пустелею понад два кілометри, помилувалися «Місячним кратером» (так назвали нагромадження піщаних кучугур характерної форми у глибині пустелі), ще й на свіжому повітрі попили чаю, настояному на ароматних і цілющих тутешніх травах. Не забарилася й друга група відвідувачів з числа мешканців Херсонщини та Миколаївщини. Це абсолютно безпечно, якщо триматися стежок із знаками, які полегшують орієнтування.

Але то – лише початок сезону. У НПП «Олешківські піски» доповнюють: лише на квітень місяць вже отримали понад двадцять заявок на проведення колективних екскурсій з Київщини, Одещини, Харківщини та Миколаївщини. Такий ажіотаж не випадковий: адже саме в цей час пустеля найпотужніше буяє цвітінням!

Сергій ЯНОВСЬКИЙ. Новий день

Фото надане НПП «Олешківські піски».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН