Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Маркування туристичних маршрутів Херсонщини – безпека туристів і розвиток галузі

Сьогодні, 20 червня, відбулось перше засідання комісії з питань створення мережі шляхів активного туризму на території Херсонської області під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Балоня.

У сучасних умовах розвитку світової економіки туризм став однією з провідних, високоприбуткових та найбільш динамічних галузей. Так, у грудні минулого року рішенням сесії Херсонської обласної ради затверджено обласну програму «Розвитку туризму та курортів у Херсонській області» на 2019-2021 роки, до пріоритетних напрямів та першочергових завдань якої належить розвиток сучасної туристично-інформаційної інфраструктури та індустрії гостинності області.

Саме тому плани заходів на 2019 рік щодо реалізації вищезазначеного напрямку Програми мають передбачити у першу чергу: ознакування туристичних об’єктів; маркування туристичних маршрутів; облаштування відпочинкових та сервісних зон; створення туристично-інформаційних кіосків (ТІЦ).

Упродовж року за рахунок коштів обласного бюджету планується забезпечити маркування маршрутів 4 національних природних парків, біосферного заповідника «Асканія Нова» та туристичний маршрут на території «Кам’янської Січі».

З цією метою Департаментом туризму та курортів облдержадміністрації вже було придбано ДСТУ 7450:2013 «Туристичні послуги. Знаки туристичні активного туризму», згідно з яким проводитимуться роботи з ознакування шляхів активного туризму на території Херсонської області. І тому комісія зібралася для погодження аплікаційної форми на ознакування шляху активного туризму, паспорту на шлях активного туризму у Херсонській області та обговорення пропозицій щодо маршрутів, які планується промаркувати.

Пропозиції щодо маркування маршрутів були надіслані усім власникам туристичних об`єктів чи територій Херсонщини для ознайомлення.

Андрій Балонь зазначив, що маркування маршрутів, встановлення відповідних окремих позначок здійснюватиметься на основі співфінансування господаря туристичного маршруту, органів місцевого самоврядування та обласної влади.

«Така практика вже реалізована на Львівщині і ми запроваджуємо туристичне маркування на основі їхнього досвіду. Це не тільки розширіть туристичні обрії Херсонщини, дасть змогу побачити якомога більше цікавих місць нашого краю. Найголовніше – маркування передбачає безпеку туристів під час проходження маршруту й уніфікує правила входження у туристичну сферу Херсонської області», – наголосив заступник голови ОДА Андрій Балонь.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН