Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські готельєри та екскурсоводи підготувалися до послаблень карантину

З 1-го червня у Херсоні відкрили готелі та почали проводити екскурсії містом. І готельєри, і туристичні організації підготувалися до послаблень карантину. За дотриманням ними карантиних норм стежитиме Держпродспоживслужба області.

У одному із херсонських готелів, який запрацював із введенням послаблень, на вході попереджають про обов’язкову наявність маски на обличчі. На ресепшені встановлено захисне скло.

У санвузлі – одноразові рушники, антибактеріальне мило та антисептик. Сьогодні сюди має заселитися 1 гість, – розповіла працівниця готелю Анастасія Хандусенко.

“Розмістили рекомендацію про утилізацію масок та використаних засобів індивідуального захисту, постійно збираємо наших співробітників та розказуємо, як правильно під час карантину оформлювати гостей. Міряємо температуру собі і гостям. Є журнал обліку температурного режиму співробітників”.

У номері є лист-пам’ятка з правилами дотримання умов карантину та номери телефонів гарячої лінії МОЗ і лікарень Херсона.

Постільну білизну клієнтам зараз міняють щодня.

“Намагаємося селити по-одному гостю в номер. Групи людей зараз не розміщуємо. Ми можемо видати одноразові паперові рушники. Якщо кожному гостю видавати одноразову постільну білизну, то номер буде коштувати дуже дорого. Ми обробляємо білизну спеціальним антибактеріальним засобом. Є прасувальний каток, температура якого 160 градусів”, – розповідає Анастасія Хандусенко.

Про організацію найближчим часом екскурсій містом розказала членкиня всеукраїнської асоціації гідів Наталя Шальнова. Одна з екскурсій запланована на 6 червня. У групі має бути не більше 8 людей. Для проведення екскурсій є 4 гіди,

“Вартість не зміниться і не зміниться наша акція: кожна п’ята екскурсія безкоштовна. Не бачу сенсу її змінювати. В нас є мікрофон, тому ми можемо стояти на відстані витягнутої руки один від одного. Ті, хто прийде на екскурсію, беруть участь обов’язково у масці”.

Комплекс відпочинку «Синевир» у Токарівці Білозерського району відкриється 10 червня, – говорить його представниця Тетяна Устименко.

“Готуємо зараз територію, персонал. Люди телефонують щодня, але доводиться відмовляти, адже ще не маємо офіційного дозволу. У нас кафе та готельні номери”.

Комісії у складі поліціянтів, представників органів місцевої влади та працівників Держпродспоживслужби періодично будуть відвідувати готелі і туристичні центри.

“Якщо це перше відвідування,то ми проводимо роз’яснювальну роботу. Якщо ми бачимо грубі порушення, які не усуваються, то такі об’єкти будуть подаватися на комісію ТЕБ і НС, щоб приймати рішення про подальше їхнє функціонування”, – говорить начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН