Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Посилені карантинні обмеження знято у Херсоні (відео)

Протягом минулого тижня Херсонці жили в режимі посиленого карантинного режиму.
Для кожної людини цей період був досить складним : підприємці не могли реалізувати товар , школярі навчалися дистанційно , а батьки не встигали працювати та слідкувати за дітлахами. Всі чекали на пом’якшення карантину.

15 квітня відбувся брифінг , на якому підводилися підсумки та вирішувався подальший розвиток карантинної ситуації.

Світлана Чепіга, в.о. заступника Херсонського міського голови повідомила: “Станом на 15 квітня зафіксовано 14788 випадків захворювання на COVID-19, у тому числі 344 дитини, одужало 13071. Нажаль 454 людини померли. На сьогодні хворіє 1817 херсонців. ”
До 15 квітня вакциновано 4470 херсонців, з них 2422 – медичні працівники”.

В трьох міських багатопрофільних лікарнях розгорнуто 615 ліжко-міст для госпіталізації хворих на COVID, з них 494 підключено до кисню. Станом на ранок 15 квітня в лікарнях перебували 373 людини, з них 236 людей потребують кисневої підтримки, 20 – знаходяться під апаратами штучної вентиляції легень.

“Треба відмітити, що на сьогоднішній день як в нашій лікарні так і в місті в цілому зайнято більше 50% ліжок , 54% якщо бути точним і , що захворювання на сьогоднішній день має деякі особливості. Все частіше ми виявляємо дітей, хворих на COVID. Так ,на сьогоднішній день по Суворовському району діагностовано ПЛР тест у 251 дитини- це дуже багато якщо порівнювати з минулим періодом 2020 року.”- зазначила Алла Малицька, генеральна директорка Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є. Карабелеша.

Незважаючи на нові особливості хвороби та кількість інфікованих , ситуація в лікарнях залишається стабільною.

Алла Малицька додає: “Наші заклади забезпечені всім необхідним. Ми маємо достатню кількість антибактеріальних препаратів, куплені за кошти держбюджету противірусні препарати, навіть такі дороговартісні як “Актемра” і “Біовен”.

Так як посилений карантинний режим виправдав себе, його вирішили пом’якшити.

Юрій Ромаскевич, головний державний санітарний лікар Херсонської області зазначає: “Враховуючи певні позитивні тенденції, сьогодні о 16:30 Обласна комісія ПТЕБ та НС прийме ряд заходів, де будуть послаблені карантинні обмеження,які були запроваджені більше тижня тому. Вони будуть стосуватися наступних питань:
-навчання школярів 1- 4 класів – ми їм дозволимо;
-Навчання учнів 11 класу бо це ЗНО
-часткове зняття часових обмежень із роботи закладів громадського харчування
– часткове зняття заборони на продаж промислових товарів. ”

Спікери закликали дотримуватися маскового режиму , соціальної дистанції та інших мір самозахисту , адже тільки об’єднавшись ми зможемо перемогти хворобу. Подальший розвиток карантинної ситуації буде вирішуватися пізніше і в залежності від результатів пом’якшення карантину.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН