Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні голоси депутатів “оплачують” посадами – місцеві активісти

Херсонщина – стратегічно важливий для України регіон на півдні. Та владу в обласному центрі фактично узурпували місцеві клани на чолі з ексмером Сальдо. Прибічники одіозного херсонського політика не приховують свого впливу на мерію та буквально купляють депутатів посадами. Як і на кого працює бюджет південного міста? Розслідував Кирил Вольний.

Міська рада Херсона – саме тут ухвалюються всі рішення щодо життя та функціонування міста. Та як об’єднати депутатів різних партій і поглядів, щоб мати необхідну більшість для ухвалення рішень? Місцеві «групи впливу» знайшли вихід.

«Вони вирішили, якщо куплять депутатів буквально посадами, то вийде так, що у мера буде така більшість, яка буде за нього і буде його волю виконувати», – коментує керівник ГФ «Добровільна народна дружина самооборони» Інна Усачова.

Зазначимо, у міській раді Херсона 54 депутати, тому щоб ухвалювати будь-які потрібні рішення, необхідно мати 28 голосів «ЗА».

За словами депутата Херсонської міської ради Олега Романюка, саме це спонукало місцевих «босів» масово «купувати» народних обранців.

«На сьогодні ми маємо близько 30 депутатів, які годуються з міського бюджету. Для ухвалення рішення потрібно 28 голосів. Відповідно, прямо або опосередковано отримуючи з бюджету гроші, депутати зацікавлені в тому, щоб робити так, як хоче мер і його більшість. Повторюсь, у більшість входять ті чиновники та депутати, які протягом вже кількох скликань сидять біля годівниці», – наголосив пан Олег.

Стопкор

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН