Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати міськради Херсона забули про освіту та юних херсонців

 Сьогодні на зустрічі з директорами херсонських шкіл, яка відбулась в Херсонському державному університеті, начальник міського управління Юрій Ніконов прокоментував стан фінансування закладів освіти з міського бюджету та ставлення депутатів до працівників галузі.

Юрій Ніконов подякував народному депутату Олександру Співаковському за підтримку освітянської галузі міста. Завдяки зусиллям депутата від Херсонщини, проводять ремонти з термосанації приміщень фізико-технічного ліцею (2 млн. грн.) та дитячого садка №8 (1,5 млн. грн.), півмільйона гривень з державного бюджету надійшли на потреби 4-го дошкільного навчального закладу.

Інша ситуація – з виділенням коштів з міського бюджету. 9,5 тисяч освітян міста платять 350 тисяч податку на доходи фізосіб до міського бюджету, який становить близько мільярда гривень. Тобто третину казни міста наповнюють вчителі, викладачі, вихователі. На останній сесії галузі «повернули» 150 тисяч гривень.

«Це – мізер. За такі кошти можна облаштувати туалет у школі або дитячому садочку. Ми вже дійшли до того, що депутати не хочуть вислуховувати керівника закладу освіти на засіданні постійної комісії. Це принизливо, коли не хочуть слухати людину, за плечима якої стоїть трудовий колектив та родини, батьки й діти…Я за стільки років ще не відчував такої зневаги до освіти, до керівників, до вчителя. Тому разом потрібно наполягати на тому, щоб створювати умови для дітей і для вчителів, які нас ще не залишили», – сказав Юрій Ніконов.

Начальник управління освіти запевнив, що освітяни не мовчатимуть і стоятимуть на своєму. Дорікнув депутатам цього скликання, які закликали батьків не здавати кошти до фондів, оскільки профінансують витрати повністю. Зараз же вони забули свої популістські заяви, як і взагалі – всі школи і садки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН