Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Першобудівники Нової Каховки отримують святкову премію

Зазвичай День міста новокаховчани відзначають в останню суботу вересня. Це вже традиція. А ось Днем народження міста вважається день присвоєння йому Президією Верховної Ради УРСР назви «Нова Каховка», тобто 28 лютого 1952 року.

Отже минуло тільки 68 років відтоді, коли містом гідроенергетиків і машинобудівників стало невеличке село Ключове. На честь цієї події у Новій Каховці заснували унікальне свято — День першобудівника, повідомляє Online НК.

Напередедодні свята в місті відбуваються чисельні культурні та спортивні заходи. Урочисто привітають першобудівників на святковому концерті «Місто моє – гордість моя!», який відбудеться завтра, 27 лютого.

Окрім цього, традиційно першобудівники, яких, на жаль, в місті залишилось тільки 42, отримають святкову премію в розмірі 3000 грн.  Таке рішення ухвалили депутати Новокаховської міської ради на 77-й сесії, що відбулася 13 лютого поточного року.

Вчора ветерани, які ще взмозі самостійно прийти в міську раду за заслуженою нагородою, почали отримувати кошти. А до тих, хто вже не може цього зробити, сьогодні завітає міський голова Володимир Коваленко та депутати міськради. Заслужили, адже завдяки саме їхнім працьовитим рукам новокаховчани живуть у дивовижно гарному місті над Дніпром.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН