Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Козацька селищна та Райська сільська громади стали частиною Новокаховської ОТГ

Остаточну крапку в об’єднанні нашого міста з прилеглими територіальними громадами поставили депутати Новокаховської міської ради. На черговій сесії 21 листопада було вирішено: Козацька селищна та Райська сільська громади відтепер юридично – невід’ємна частина Новокаховської ОТГ.

«Коли мене запитали у Херсоні: «Яку назву тепер має ваша ОТГ?» – одразу відповів: «Тепер ми Весела Козацька Нова Каховка», – жартує міський голова Володимир Коваленко опісля одноголосного «за» від народних обранців. Нагадаємо, до складу Новокаховської ОТГ раніше увійшли Дніпрянська та Веселівська громади.

«8 листопада Райська сільська і 13 листопада Козацька селищна ради отримали позитивні висновки відповідності Конституції і законам України нашого добровільного об’єднання. Вчора депутати Козацького на своїй сесії ухвалили рішення про приєднання до Нової Каховки. За чинним законодавством, зокрема, Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», буде утворено Козацький і Райський старостинські округи, де обов’язки старост виконуватимуть Андрій Чирко та Іван Коваль», – повідомив на сесії начальник організаційного відділу міської ради Роман Пашкевич.

Тобто, територія Новокаховської ОТГ відтепер включатиме: смт. Дніпряни, Козацьке і Веселе, селища Райське і Тополівка, села Маслівка, Обривка, Корсунка, Нові Лагері і Піщане. Питання щодо приєднання села Малокаховка поки не вирішене. Водночас, було ухвалено рішення про реорганізацію юридичних осіб та виконавчих комітетів Райської сільської та Козацької селищної рад. «Це робиться для належного забезпечення процедури передачі майна до нової об’єднаної громади», – пояснив Роман Пашкевич. Ухвалене рішення депутати зустріли оплесками. На жаль, учасником насправді історичної для Нової Каховки події стали не всі. Ряд депутатських крісел, де зазвичай гуртуються «опозиціонери», так і залишився безлюдним.

Міський голова Володимир Коваленко запевнив тепер вже старост округів: «Ви завжди були своїми. Тепер – стали ріднею». Слід зазначити, що старости одночасно з новою посадою стануть також членами виконавчого комітету. А попереду – чимало роботи. Серед нагального – кропітка процедура зведення бюджетів. «Завдяки спільним зусиллям ми домоглися того, що з лютого 2020 року прямі трансферти Козацької селищної ради по освіті і медицині спрямовуватимуться до Нової Каховки. І з цього часу розпочнеться фінансування всіх структур з об’єднаного бюджету», – повідомив міський голова.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН