Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеська кіностудія розпочала роботу над кінофільмом “Тепер я турок, не козак…”

Днями на Одеській кіностудії відбулася зустріч творчої групи кінопроекту щодо майбутньої роботи над зйомками

Про це повідомляє Depo.Одеса з посиланням на пресслужбу кіностудії.

За підтримки Державної агенції України з питань кіно розпочато роботу над кінофільмом “Тепер я турок, не козак…” режисера Віллена Новака. Сюжет фільму розгортається у Маріуполі на тлі Другої світової війни. 

“Героям доведеться стати учасниками страшних подій та попри це зберегти свою людяність. Чекайте новин із знімальних майданчиків!” – зазначили на кіностудії.

Нагадаємо, що сценарист Євген Мітько перед своєї смертю висловив своє бажання, щоб режисером картини виступив тільки Вілен Новак (Заслужений діяч мистецтв УРСР (1980), Народний артист України (1999), Член-кореспондент Національної Академії мистецтв України (2002), Член Спілки кінематографістів України, кіноакадемік. Кавалер ордена За заслуги III ступеня). “Віддаю перевагу одній з формул мистецтва – три струни нашої уяви, почуття і нашої чутливості: 1.Сміх. 2.Жалість. 3.Жах. Ось звідки ще в минулі часи народилися жанри: комедія, драма, трагедія. Мені хочеться, щоб всі три струни були натягнуті і щоб вони звучали і потрясали драматичним чарами. Мені хочеться зняти трагікомедію”, – казав ще на стадії пітчингу Вілен Новак.

Короткий опис фільма “Я не турок, я казак”: “Маріуполь. Довоєнне життя в невеличкому українському місті на березі Азовського моря. Сімнадцятирічні Фрося і Льончик кохаються першим палким коханням: мріють одружитися. Але Фрося – українка, а Льончик – єврей, дуже важко батькові дівчини породичатися з таким. Олексій Іванович добрий чоловік, але своєрідний православний вірянин. Як йому поступитися своїми переконаннями та пустити в сім’ю іновірця? Вагітність Фросі. Першій день війни. Льончик на фронт. Окупація. Разбомбленний танцмайданчик, доноси, мародерство, фашистський терор стосовно євреїв, розстрілюють усіх, навіть дітей мішаної крові…”

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН