Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Управління Держпраці проінспектувало херсонських підприємців

Інспекторами Головного управління Держпраці у Херсонській області постійно проводиться інформаційна робота щодо недопустимості використання незадекларованої праці. 

Незважаючи на заклики посадовців, роботодавці продовжують використовувати найману працю без оформлення трудових відносин. 

Так, минулого тижня, головними державними інспекторами праці проведено ряд інспекційних відвідувань, під час яких встановлено порушення норм трудового законодавства у неформальному секторі зайнятості (економічна діяльність незареєстрованих підприємств, окремих осіб без реєстрації/декларування у державних органах).

У першому випадку фізичною особою, яка здійснює діяльність у сфері будівництва на території Генічеського району Херсонської, використовувалась праця 7 найманих працівників, які виконували роботу по перекриттю та ремонту даху, без належного оформлення трудових відносин.

А в другому — у фізичної особи, яка здійснює діяльність у сфері будівництва на території Новотроїцького району Херсонської області виявлено 4 працівника, які виконували ремонтно-будівельні роботи, без належного оформлення трудових відносин.

Крім того, фізичні особи — роботодавці не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, про що було повідомлено органи державної податкової служби Херсонської області.

Головне управління Держпраці у Херсонській області наголошує, що працівники, які працюють без офіційного оформлення трудових відносин з роботодавцем – соціально незахищені! До того ж неоформлений офіційно працівник втрачає трудовий та страховий стаж при розрахунку розміру пенсії.

Отже звертаємо увагу роботодавців, непозбавляйте своїх працівників соціальних гарантій!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН