Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільника Головного управління Держпраці Херсонщини затримали на хабарі (оновлено)

Про це повідомив Віталій Богданов. За його словами, очільника Головного управління Держпраці у Херсонській області Віталія Берлима затримали під час отримання хабаря. 

За оновленою інформацією правоохоронців керівник вимагав неправомірну вигоду від місцевої жительки за вирішення питання щодо пришвидшення реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та подальше утримання від проведення перевірок даних, зазначених у деклараціях. 

Сьогодні правоохоронці задокументували протиправну діяльність посадовця під час отримання ним першої частини неправомірної вигоди в сумі 8 тисяч гривень.

Підозрюваний затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі на місці проводяться першочергові слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення посадовцю підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН