Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студентам херсонського вишу розповіли про легалізацію праці

Вчора заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим зустрівся зі студентами Херсонського державного університету. Під час розмови, яка стосувалася інформаційно-просвітницької кампанії «Легалізація бізнесу – або як вийти з тіні?», з майбутніми спеціалістами, які працюватимуть у різноманітних сферах, обговорили питання легалізації підприємницької діяльності та найманої праці.

Сучасні здобувачі вищої освіти – це активні люди, більшість з яких починає свій кар’єрний шлях ще під час навчання. Проте часто вони потрапляють у ситуацію, коли працедавці нехтують їх офіційним працевлаштуванням. Тому важливо вже зараз виховувати податкову культуру серед молодого покоління задля попередження подібних випадків.

Під час зустрічі Ігор Клим звернув особливу увагу на переваги та гарантії офіційних трудових відносин. Вони допомагають встановити точний розмір заробітної плати, надають право на відпустку та інші соціальні гарантії, які забезпечує держава.
Важливим чинником також є офіційне укладання трудового договору, який, у свою чергу, захищатиме працівника відповідно до чинного трудового законодавства у разі порушення його прав. В той час, як відсутність офіційно оформлених трудових відносин між роботодавцем і працівником свідчитиме про те, що працівник не матиме всіх перелічених гарантій.

Не залишилася поза увагою кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році, яка стартувала 01 січня та триватиме до 30 квітня 2020 року.

Ключовим аспектом для студентів є право скористатися податковою знижкою. Ця тема є досить актуальною, адже громадяни, які сплачують кошти за навчання у виші, можуть повернути до сімейних бюджетів частину сплачених грошей.
Протягом спілкування студентам детально розповіли про підстави для нарахування податкової знижки, пояснили процедуру її оформлення та порядок подання декларації. Наприкінці зустрічі зав’язалась жвава дискусія щодо важливості надання державою права на отримання такої знижки не лише найманими працівниками, а й підприємцями.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН