Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Ветерани з Нової Каховки та Таврійська, що у різні роки брали участь у тих непроголошених війнах та миротворчих операціях ООН, представники громадськості, місцяни різних поколінь зібралися у пам’ятного знаку загиблим в Афганістані, що серед мешканців міста зветься «Чорний тюльпан».

До присутніх звернувся міський голова Володимир Коваленко. Він подякував ветеранам за їх вірну службу країні, за активну життєву позицію у громадському житті міста, активну військово-патріотичну роботу серед старшокласників та студентів міських шкіл та вишів.

Володимир Коваленко вручив голові Новокаховської міської Спілки ветеранів війни в Афганістані та воїнів-інтренаціоналістів «Пам’ять» Анатолію Галієву грамоту від Херсонської обласної організації за перемогу в обласному огляді серед ветеранських організацій Херсонщини.

Подяками міського голови за активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді Нової Каховки нагороджені учасники бойових дій: Анатолій Галієв,

Віктор Лебедєв,

Юрій Приймаченко,

Григорій Могильов,

Олег Новакович,

Сергій Грудницький.

Анатолій Галієв вручив пам’ятні медалі Спілки ветеранів війни в Афганістані України до 30-річчя виводу радянських військ з території ДРА «Честь. Мужність. Пам’ять.» учасникам бойових дій: Миколі Репко, Сергію Лецькому, Володимиру Кононенко,

Олександру Курохті,

Аллі Колесник.

Анатолій Галієв за всебічне сприяння роботі міський громадській організації ветеранів війни в Афганістані вручив медаль Спілки ветеранів війни в Афганістані України «Патріотка України» депутату Новокаховської міської ради Олені Михайловій.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх загиблих на тих війнах та ветеранів, що вже померли у мирні часи.

Квіти до підніжжя «Чорного тюльпану» поклали міський голова Володимир Коваленко, голова Спілки ветеранів війни в Афганістані та воїнів-інтренаціоналістів «Пам’ять» Анатолій Галієв, клірик Свято-Андріївського собору, протоієрей Григорій, вінок пам’яті покладали лейтенант у відставці, кавалер трьох ступенів медалі «За бездоганну службу Батьківщині», учасник бойових дій Юрій Приймаченко та кавалер медалі «За звитягу», учасник бойових дій Юрій Кравченко.

Після завершення урочистостей ветерани-афганці та воїни-інтренаціоналісти перейшли до пам’ятного знаку «Захисникам України», де також поклали квіти в пам’ять всіх воїнів, що загинули за Україну.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН