Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

7 тонн малька з Новокаховського рибоводного заводу випустили в Південний Буг на Вінниччині

8 листопада у води Південного Бугу випустили понад сім тонн риби. Подібна процедура відбувалась вдруге протягом останніх ста років.

Для зариблення Південного Бугу рибу везли з Херсонської області. А саме з села Обривки, де її вирощують на державному підприємстві “Новокаховський рибоводний завод частикових риб”.

Про це повідомляє місцеве видання vezha.vn.ua.

Вчора відбувся облов даних біоресурсів та перезатарення. Це білий амур, товстолоб сірий та білий, а також короп. Загалом їх 7 225 кілограм. Рибу затарили у спеціальний транспорт і доставили до Вінниці, – розповів представник рибоохоронного патруля Олег Шер.

Випуск малька в річку відбувався на півострові Бригантина, поблизу храму Святої Блаженної Ксенії Петербурзької. За словами представників рибоохоронного патруля, між Центральним та Київським мостом розташована зимувальна яма. Зариблення відбувається саме в цей час, аби риба встигла акліматизуватись. Одразу після потрапляння до річки, риба стоятиме біля берега близько тижня. А вже пізніше, протягом всієї зими, вона буде адаптуватись до нових умов.

На цьогорічне зариблення Південного Бугу прибули голова Вінницької ОДА Владислав Скальський та секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

– Екологічний стан нашої річки, на жаль, відомий не з найкращого боку. Тому ми і влаштовуємо такі заходи як зариблення, аби відновлювати природній стан річки. Білий амур поїдає рослинність, товстолоб фільтрує воду, це природній фільтр, а короп це риба, яка, я сподіваюсь, скоро почне нереститись і буде збільшувати свою популяцію, – сказав Владислав Скальський.

Процес зариблення був доволі спокійним. Працівники рибохоронного патруля приєднували спеціальні рукави до причепа, в якому перевозилась риба. До першого рукава приєднували другий і опускали його у воду. Так, по черзі, було випущено рибу з кожної окремої ємності.

Кожна рибина важить приблизно 30-35 грам, загалом їх понад 300 тисяч особин. Через малі розміри рибин, було досить важко побачити щось окрім піни під час потрапляння малька до річки.

На закупівлю такої кількості малька, як зазначив Владислав Скальський, витратили близько 1 мільйона гривень. В процесі зариблення було помітно, що частина малька не витримала переїзду. Втім, за словами представників рибохоронного патруля, втрати були мінімальними.

Нагадаємо, що минулого року, теж 8 листопада, в цьому ж місці у води Південного Бугу вперше за сто років випустили близько 4,5 тонн риби.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН