Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканка Новокаховської громади отримала довічну стипендію від уряду

Уряд призначив довічні державні стипендії 26 українцям, які рятували євреїв на території України під час Голокосту.

Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив в середу, 8 вересня.

Довічні державні стипендії з 1 червня 2021 року призначено 26 громадянам України, які рятували євреїв у роки Другої світової війни та удостоєні Ізраїльським інститутом катастрофи і героїзму національного меморіалу Катастрофи (Голокосту) і Героїзму «Яд Вашем” звання Праведника народів світу або Єврейською Радою України — звання Праведника України чи Праведника Бабиного Яру. Серед них — жителька Новокаховської громади Марія Федорівна Прудська, якій присвоїли звання «Праведника народів світу».

Жінка народилася в 1930 році, мешкає в с. Корсунка. В роки Другої світової війни сім’я Марії Федорівни врятувала двох єврейських хлопчиків від переслідування фашистів. Коли німці заходили в село, вона разом з хлопцями переховувалась у дніпровських плавнях. Так продовжувалося 2 роки і 3 місяці, до визволення села від нацистської окупації в жовтні 1943 року.

Довічна стипендія виплачується в розмірі трьох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, незалежно від розміру пенсії чи заробітної плати.

Таврійські вісті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН