Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тарифи на тепло для херсонців будуть змінюватися щомісяця

Тарифи КП «Херсонтеплоенерго» на тепло для населення будуть змінюватися щомісяця. Відповідний проект рішення буде розглянуто за лютневому засіданні виконавчого комітету Херсонської міськради. Ціна на теплоносій для херсонці буде залежати від ціни на природний газ.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Кабмін ухвалив постанову «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу». Ініціатива уряду дала змогу зменшити платіжки населення за тепло.

За словам директора КП «Херсонтеплоенерго» Сергія Харченко, у грудні підприємство зменшило тариф для населення на 7,7%. У січні — на близько 3%. Про це він заявив у ефірі телеканалу «UA:Херсон».

«В місті Херсоні для «Херсонтеплоенерго» у грудні 2018 року приймався тариф. На той момент економічно обґрунтованим був близько 1800 гривень. Проте, рішенням виконкому тариф був зменшений. Фактично був встановлений неокупний тариф. Тобто, ми прцювали у збиток і продовжуємо. Ми на рівні міста ще тієї зими зробили цю знижку. Професійно це називається економічно необґрунтований тариф, який був встановлений органом місцевого самоврядування для населення. Якби діяв тариф економічно обґрунтований, то, за нашими підрахунками, після застовування коефіцієнту зниження склало би 24,4%», – заявив Сергій Харченко.

Мій Херсон

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН