Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємцям Херсонщини пропонують оформити міжнародний митний документ для ділових поїздок за кордон

Існує чимало інструментів, здатних спростити бізнесу життя під час поїздок за кордон. Одним з них є карнет АТА – міжнародний митний документ для тимчасового ввезення товарів до інших країн. Потреба у ньому виникає, коли цінне майно вивозять з України – зазвичай для участі в якомусь заході, а за деякий час ввозять назад. Закордонні виставки, гастролі, спортивні змагання – варіантів багато. Карнет АТА видається завчасно і значно спрощує процес митного оформлення такого майна. Його використання не є обов’язковим, але має низку переваг, що зберігають декларанту час та кошти.  

Карнетами АТА користуються чимало херсонських підприємств. Серед них – ТОВ «ОСВ Технолоджі», що спеціалізується на виробництві промислового обладнання для переробки поліуретану та інших багатокомпонентних поліпропіленів. Свою продукцію компанія поставляє не лише на вітчизняний ринок, але і на експорт.

З метою розширення ринку збуту ТОВ «ОСВ Технолоджі» регулярно бере участь у різноманітних міжнародних виставках, тому митне оформлення тимчасово ввезеного обладнання – дуже актуальне для них питання. Представник підприємства Костянтин Ігнатюк розповідає:

«Раніше процедура оформлення обладнання, яке ми демонструємо за кордоном, займала багато часу і відволікала працівників від безпосередньої роботи. Та кілька років тому, завдяки Херсонській торгово-промисловій палаті ми скористалися карнетом АТА і відчули всі переваги його оформлення.

З отриманням карнету АТА у нас зникла потреба в оформленні будь-яких митних документів у прикордонних пунктах пропуску, адже він заповнюється заздалегідь в організації, яка уповноважена видавати ці карнети, і в нашому випадку це Херсонська торгово-промислова палата. Не можу не зазначити, що тут працюють справжні спеціалісти, з якими завжди легко та приємно взаємодіяти.

До того ж, за одним карнетом товар може бути оформлений для тимчасового ввезення (транзиту) у декілька країн-учасниць міжнародної системи карнетів АТА. Я знаю, що багато спортсменів також користуються карнетами АТА, коли виїжджають на змагання. Це дуже зручно і позбавляє зайвих проблем під час подорожей».

Докладніше про оформлення карнетів АТА в Херсоні та особливості їх використання можна дізнатися за посиланням http://tpp.ks.ua/poslugi/poslugi-khtpp/3391-20171027-2.html.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН