Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині шахрай ошукав жертв майже на мільйон гривень

Суд обрав підозрюваному у шахрайстві міру запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 980 тисяч гривень. Досудове розслідування у складній справі продовжується. Шахраю загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Про подію, яка сталася ще в лютому минулого року, повідомили в поліції. Під час проведення угоди з продажу-купівлі насіння соняшника посередник між продавцем та покупцем шахрайським шляхом заволодів грошима в сумі 980 тисяч гривень та зник у невідомому напрямку. Впродовж двох днів поліцейські встановили особу зловмисника. Однак розшукати та затримати оперативникам підозрюваного вдалося лише зараз. Судом обрана йому міра запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою. За шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, затриманому може загрожувати 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.
16 лютого 2019 року до поліції звернувся чоловік, який розповів, що в с. Добропілля Голопристанського району невідомий зловмисник шахрайським шляхом заволодів майже одним мільйоном гривень. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група районного відділення поліції.

Заявник більш детально розповів поліцейським, що в січні йому зателефонував невідомий чоловік, який представився Андрієм. Незнайомець повідомив, що продає насіння соняшника. Названа Андрієм ціна повністю влаштувала заявника і вони призначили дату проведення угоди на 16 лютого. У вказаний день покупець приїхав у с. Добропілля. Його зустрів чоловік на автомобілі «АУДІ», який назвався Андрієм. В автомобілі також сиділа жінка, яку він представив своєю сестрою. Коли соняшник завантажили та зважили, заявник передав Андрієві 980 тисяч гривень готівкою. Той сів в «АУДІ» та поїхав. Задоволений покупець теж поїхав додому.

Проте невдовзі дорогу вантажівкам перекрив легковий автомобіль. З нього вийшов молодий чоловік. Він повідомив покупцеві, що жінка, яка була з Андрієм, це його мати і вона є власницею соняшника. Проте, коли «АУДІ» під’їхав до її домоволодіння і жінка вийшла з машини, так званий Андрій натиснув на газ та швидко зник у невідомому напрямку разом із грошима.

Як розповів начальник управління карного розшуку обласного главку поліції Денис Карімов, за даним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань були внесені відомості за ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». До розкриття злочину окрім працівників районної поліції долучилися й оперативники управління. В ході розшукових заходів поліцейські виявили «АУДІ» покинутим за 30 км від місця скоєння злочину на подвір’ї одного з багатоквартирних будинків у с. Нова Збур’ївка. Детально проаналізувавши усю наявну інформацію, на другий день оперативники встановили й підозрюваного. За зовнішнім описом, який надали потерпілі, Андрій був дуже схожий на 40-річного мешканця обласного центру, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за шахрайство, однак отримав умовний строк. Оперативники виїхали за адресою його проживання, проте чоловіка вдома не було.

Наприкінці минулого тижня працівники управління карного розшуку отримали інформацію, що зловмисник повертається в Херсон. Слідчі звернулися до суду з клопотанням про затримання підозрюваного та доставлення його до суду для обрання міри запобіжного заходу. Суддя ухвалив рішення та дозволив провести санкціоновані обшуки за адресами, де чоловік може переховуватися. Подібні випадки зустрічаються вже не вперше, а поліція закликає громадян бути обережними.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН