Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Два мільйона гривень на допомогу дітям хворим на діабет виділять з бюджету Херсона

З бюджету Херсона виділять близько 2 млн грн на допомогу дітям, які хворіють на цукровий діабет. Нагадаємо, що наприкінці минулого року на порталі електронних петицій було опубліковано звернення до Херсонської міської ради. В ньому херсонка Тетяна Лазаренко просить у місцевої влади збільшити розмір фінансової допомоги для людей, що хворіють на першу стадію цукрового діабету та є інсулінозалежними.

Своє звернення до влади автор петиції аргументує тим, що з бюджету надається просто мізер від тієї суми, яка реально потрібна хворим на цукровий діабет. Щомісяця вони отримують пенсію в розмірі 1564 грн. Не дивлячись на те, що минулого року на допомогу для діабетиків з міського бюджету витратили близько 8,4 млн грн, їм все одно потрібно витрачати чимало власних коштів, щоб оплатити лікування. За словами Тетяни Лазаренко, на лікування хворі цукровим діабетом в середньому витрачають від 4 до 10 тис. грн щомісячно. За потрібний термін електронна петиція зібрала достатню кількість підписів херсонців – 259, з потрібних 250.

На розгляд чергового засідання виконавчого комітету Херсонської міської ради виноситься проєкт рішення “Про внесення змін до міської цільової програми “Цукровий діабет”. Згідно з документом, Херсонська міська рада буде покривати придбання витратних матеріалів (тест-смужок, шприців, голок тощо) для дітей, що хворіють на цукровий діабет. Загалом на це з міського бюджету планують витратити близько 2 млн грн. Кошти будуть видаватися не хворим “на руки”, а їх отримають поліклініки, де вони проходять курси лікування.

Зазначимо, що внесення змін до міської програми “Цукровий діабет” вже підтримали депутати. Для того, аби хворі на цукровий діабет херсонці все-таки отримали більшу фінансову підтримку з міського бюджету, цей проєкт рішення мають підтримати члени виконкому Херсонської міськради.

Гривна

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН