Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Хворі на цукровий діабет херсонці поки залишаються без підтримки міської влади

120 підписів на 4 грудня з 250 необхідних і за 9 днів спливає термін їх збору під петицією на сайті Херсонської міської ради про допомогу дітям і дорослим, хворим на інсулінозалежний цукровий діабет.

500 тест-смужок для глюкометрів; 2 шприц-ручки для вводу інсуліну, 150 голок до них; 100 шприців для ін’єкцій; помпи; розхідні матеріали для них; 2 сенсори для моніторингу рівня глюкози в крові. Все це із розрахунку на місяць та глікоген раз на два роки і гроші на оздоровлення – ось про що просять херсонки, які подали петицію, пише Суспільне.

Заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ірина Темешко спілкуватися на камеру відмовилась, але телефоном підтвердила, що міська цільова програма «Цукровий діабет» на 2018-2020 роки затверджена, але фінансування відсутнє.

Чиновниця розказала: до першого квітня цього року управління охорони здоров’я буде отримувати кошти з міського бюджету і здійснювати перерахунок грошей суб’єктам підприємницької діяльності (аптекам) за відпущений ними інсулін. Бюджет на 2020 в місті не прийнятий. Домовились, що поки аптеки відпускатимуть інсулін за рецептами, а гроші отримають після того, як в Херсоні приймуть бюджет.

https://www.facebook.com/suspilne.kherson/videos/446847932891159/

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН