Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці школи зачинили на карантин

В Новокаховській ОТГ з 3 лютого на тиждень припиняють заняття у школах.

1 лютого, об 11.00 в Новій Каховці, що на Херсонщині, під головуванням заступника міського голови Віктора Замкового відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Комісія зібралася за ініціативи керівників медичних установ міста, щоби вирішити питання доцільності проголошення карантину у шкільних навчальних закладах Новокаховської ОТГ, повідомляє Online НК.

У своєму виступі заступник директора НКП «Центр первинної медіко-санітарної допомоги міста Нова Каховка» з медичної частини Зоріна Зінченко обгрунтувала свою пропозицію щодо оголошення карантину різким збільшенням кількості звернень з симптомами ОРВІ та грипу до педіатрів Центру в останній день січня – більше 220 осіб. При цьому «стандартна», так би мовити, щоденна кількість звернень була 2-2,5 рази менша. На її погляд така ситуація дає підстави для прийняття превентивних заходів у вигляді введення карантину у школах міста.

Епідеміологічний поріг в місті за всіма основними статистичними параметрами не перевищено. Про це доповіла членам комісії Лариса Папаяні, завідуюча відділенням епідеміологічних досліджень НК МВ ДУ «ХОЛЦ МОЗУ». Але спостерігається чітка тенденція до наближення рівня захворюваності до цього порогу.

Пропозицію колеги підтримав головний лікар КНП «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» Ігор Гайдаманчук. Не дивлячись на те, що кількість стаціонарних хворих у лікарні далека від критичної, але серед 34 хворих на запалення легенів – 28 дітей. Спираючись на досвід попередніх років, він вважає, що введенням карантину до перевищення епідпорігу у місті нам вдасться не допустити різкого збільшення кількості хворих серед дітей.

Члени комісії погодилися з пропозиціями медиків. З метою запобігання можливому лавиноподібному збільшенню кількості хворих дітей шкільного віку (від 3 до 14 років) комісія вирішила призупинити учбовий процес у загально-освітніх школах і пропонує превентивний захід у вигляді тижневого карантину у міських школах починаючи з понеділка, 3 лютого до 7 лютого включно.

Також в місті заборонено проведення масових заходів серед дітей та дорослих у закритих приміщеннях.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН