Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова Нової Каховки розповів про заходи для попередження поширення коронавірусу

Про превентвні заходи Володимир Коваленко розповів “Українському Півдню”.

Коронавірусна інфекція продовжує ширитися країнами, рахунки хворих йдуть на сотні тисяч. Цю ситуацію потрібно сприймати серйозно, розуміючи власну відповідальність. І кожному слід вчинити дії, які б унеможливили поширення вірусу на території громади.

Органами виконавчої влади Новокаховської міської ради вживаються заходи, які покликані не допустити захворювання мешканців громади, захистити здоров’я і життя людей. В першу чергу це організаційні заходи, які стосуються роботи Центральної міської лікарні. Ми скликаємо позачергову сесію, виділяємо близько 2,5 млн грн. на закупівлю необхідного медичного обладнання, апаратів штучного дихання, засобів індивідуального захисту як лікарів, так і хворих.

Завдяки цілому ряду заходів ми зменшили можливість контактів людей. Адже загроза захворіти значно зменшується, якщо люди дотримуються режиму самоізоляції. Обмежено кількість працюючих – припинено навчання у школах та навчальних закладах, закрито дитсадки, припинено проведення будь-яких масових заходів на території Новокаховської ОТГ в усіх 13-ти населених пунктах. Застосовано можливості переведення працівників на віддалений режим роботи.

Постанова Кабінету Міністрів чітко регламентує нашу поведінку під час карантину. Ці заходи покликані захистити нас від зараження і поширення інфекції. Хоча і призводять до певних труднощів. Повністю накладено заборону на приміські маршрути – лише в межах міста можна перевозити людей – але не більше 10 пасажирів в одному транспортному засобі. Ми збільшимо кількість транспортних засобів, які будуть обслуговувати пасажирів на території міста. Найвіддаленішими маршрутами будуть «Рефдепо» в Таврійську і Центральна Основа. В інші населені пункти – Дніпряни, Райське, Тополівку, Корсунку, Обривку, Маслівку, а також в дачні товариства – рух автобусів на час карантину ПРИПИНЕНО. За порушення цього рішення передбачено штрафи – для фізичних та юридичних осіб – від 17 до 170 тис. грн.., а також є певні статті, які передбачають кримінальну відповідальність.

На сьогодні відпрацьовано алгоритми дій лікарів, органів забезпечення дотримання порядку, залучена «Муніципальна охорона», інші охоронні структури.

Ми розуміємо, що під час карантину значні збитки матиме сфера бізнесу, підприємці, і те, наскільки складно їм буде відновити свою роботу. Але людське життя значно дорожче! Тож ситуація вимагає від нас суворих обмежень задля захисту здоров’я і життя мешканців всієї громади. Чітко зазначено, які об’єкти торгівлі працюватимуть, а яким доведеться призупинити свою роботу.

Відбулося кілька засідань комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Згідно протоколів, прописані діяльність і поведінка мешканців, структур громади на період карантину.

Звертаючись до вас, прошу зберігати спокій! Все, що необхідно зробити в такій ситуації, органами місцевого самоврядування робиться – і в організаційних, і в фінансових заходах. Ми готові отримувати від вас телефонні звернення щодо проблем і прохань, які виникнуть в цей період. Ми будемо втручатися в кожну ситуацію, коли мешканцям нашої громади буде потрібна допомога.

Дуже прошу, щоб кожен з вас пам’ятав про свою відповідальність перед собою, своїми рідними, сусідами, країною. Для цього обов’язково виконуйте рекомендації лікарів, вимоги, які зазначені Урядом, органами місцевого самоврядування задля захисту здоров’я і життя людей.

Ми з вами – одна велика сім’я. Нині в нас виникла серйозна, небезпечна ситуація, яку ми маємо спільно подолати. Є категорії людей – це літні люди, які обслуговуються соціальними працівниками. В нас створені мобільні бригади, які нададуть необхідну допомогу таким людям. Кожен з вас має подбати про своїх родичів поважного віку – забезпечити їх всім необхідним і на час карантину подбати про їх перебування вдома.

Відпрацьована ціла низка заходів, які повинні не допустити поширення коронавірусу на територію нашої громади. Закликаю всіх до взаємної відповідальності, витримки, суворого дотримання всіх передбачених на період карантину заходів. Спільними зусиллями ми подолаємо це випробування і повернемося до нормального життя. Попереду нас чекає ще багато важливих справ, важливих дат. Ми разом зустрінемо Пасхальні свята, а в поминальні дні віддамо шану нашим рідним, які пішли з життя. Спільно відзначимо 75-у річницю Перемоги у Другій світовій війні. Облаштуємо і озеленимо територію нашої громади.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН