Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У бюджеті Нової Каховки на 2020 рік передбачені кошти на реалізацію проєктів у приєднаних громадах (відео)

Бюджет-2020 Новокаховської об’єднаної територіальної громади фактично сформований. 5 грудня відбудуться громадські слухання по головному фінансовому документу.

Дві громади, які приєднались до ОТГ, теж набули юридичного статусу завдяки лобіюванню цього питання мером Нової Каховки Володимиром Коваленком, який є членом правління Асоціації міст України.

«Я відстоював це питання на засіданні бюджетного комітету. Була внесена правка у Бюджетний кодекс щодо зарахування приєднаних територій з 1 лютого на прямі трансферні відносини з відповідними міністерствами.

У місцевому бюджеті ми передбачили реалізацію проєктів з розвитку Веселівської та Козацької громади Старостинського округу. Я переконаний, що потрібно звертати особливу увагу на приєднані території, щоб мешканці не пошкодували про своє рішення увійти до Новокаховської ОТГ.

Місто має якісний соціальний пакет з освітнього, медичного, спортивного, культурного, транспортного забезпечення жителів. Потрібно його вдосконалювати і надавати можливість всій об’єднаній громаді ним користуватись», – підкреслив Володимир Коваленко.

Наступного року планується завершення будівництва футбольного поля зі штучним покриттям, реконструкція набережної та паркової зони, заміна теплопроводів, ремонт дорожнього покриття. Частина коштів виділена на реалізацію програм громадського бюджету. Одним з «народних» проєктів є благоустрій парку поблизу «Облагробуду».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН