Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці пройшла робоча група з декомунізації

Останнім часом питання декомунізації гостро нависло на Херсонщині. Задля вирішення цього питання 5 лютого в Новій Каховці відбулося перше засідання оновленої робочої групи з виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на території Новокаховської міської ради».

Приводом для зібрання стало звернення на ім’я міського голови кореспондента однієї з херсонських обласних газет щодо невиконання в Новій Каховці вимог закону про декомунізацію. А саме: не перейменована вулиця Ріхарда Зорге, не знесений пам’ятник «Слава труду», що напроти електромаша, та на вулиці Промисловій функціонує магазин «Серп і молот», повідомляє Online НК.

Голова комісії, секретар міської ради Олександр Лук’яненко зачитав членам комісії листа з вимогами дописувача і запропонував висловити свої думки з цього приводу.

Виступи членів комісії були різнопланові і торкалися питань повноважень робочої групи щодо вжиття заходів з примусового виконання положень цього Закону, доцільності перейменувань вулиць та знесень пам’ятних знаків, джерел фінансування на проведення цих заходів.

За підсумками розгляду звернень громадян були прийняті рішення:

направити копію листа щодо назви магазину його власнику для вжиття відповідних (на його розсуд) заходів;
підготувати історичну довідку для членів робочої групи щодо зв’язку прізвища Ріхарда Зорге з пропагандою комуністичного режиму;
запропонувати автору листа зустрітися з ветеранами електромашу, які приймали участь у спорудженні пам’ятного знаку «Слава труду».

Наступне засідання робочої групи з декомунізації відбудеться після отримання інформації щодо виконання рекомендацій, які були прийняті на першому засіданні.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН