Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійську для підприємців презентували мобільний додаток для безготівкого розрахунку

30 січня, в конференц залі Таврійського міськвиконкому для підприємців міста пройшла презентація мобільного додатку CosmoPay для прийому банківських карток.

Як це працює і чим додаток буде корисним саме підприємцям розповіли розробники CosmoPay з Одеського політехнічного університету Євгеній Гавриленко, Євгеній Голопотьленок і Владислав Миронов.

Прийнятий не так давно Закон «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» змушує малий бізнес видавати чеки, які мають підтвердити надання послуги чи продаж товару.

Запровадження для ФОПів використання касових апаратів наробило чимало галасу серед підприємців міста, які працюють на міському ринку за прощеною системою. Тим більше, що тим же Законом передбачено покарання за торгівлю без чеків.

Щоправда, Законом передбачена і можливість використовувати не спеціальне обладнання, а програмне забезпечення, яке дозволить видавати чеки з будь-якого гаджета – мобільного телефону, планшетів тощо.

Саме таким платіжним і касовим рішенням для малого і середнього бізнесу є CosmoPay. Молоді IT-ішники розповіли, як за допомогою їх програмного продукту девайси підприємців стануть повноцінним портативним терміналом для прийому банківських карток, і зможуть приймати безготівкові платежі в будь-якому місці, в тому числі на ринках, де торгівельні місця не підключені до електроенергії і не мають Інтернету. При цьому автоматично формуються звіти для податкової, а чеки будуть приходити на електронну пошту або особистий кабінет покупця.

Ідея мобільного додатку сподобалась підприємцям. Вони розпитували розробників про всі нюанси їх програмного продукту, і виразили побажання, щоб мобільний додаток був як можна простим в роботі, щоб покупцям не прийшлось чекати під час розрахунків банківськими картками.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН